Lasan krstno sezono v francoski elitni ligi zaključil na 3. mestu

T.S., 07.06.2013
Tuje lige, Vse novice

Po nekaj letih na Azorskih otokih, je Saš Lasan letos za nadaljevanje kariere izbral nekoliko bolj civilizirano Francijo, natančneje prvoligaški klub La Romagne. Ob izjemno močni zasedbi tega prvoligaša v elitnem tekmovanju ni zbral veliko nastopov, igral pa je tudi v 2. in 3. francoski ligi. Na koncu je njegovo moštvo sezono zaključilo na 3. mestu.

Avanturist po srcu in vedno nasmejani Saš Lasan, ki v zadnjih letih kruh služi z igranjem v tujini, je v letošnji sezoni, po dveh letih igranja na Azorih, podpisal pogodbo s francoskim prvoligašem La Romagne. V izjemno močni ekipi, kjer so letos nastopali še Tian Yuan ChenAbdel-Kader Salifou in Ollivier Brice, je zasedal mesto 4. igralca in je svojo priložnost dobil šele na samem koncu sezone.

V predzadnjem krogu francoskega prvenstva, ki sodi med najmočnejše na Stari celini, je ob zmagi svoje ekipe nad Isseennejem4:1 najprej z 2:3 izgubil proti obetavnemu Romainu Lorentzu, nato pa s 3:2 premagal večkratnega nosilca kolajn z evropskih mladinskih prvenstev v preteklih letih Enza Anglesa.

Zadnji krog, ki je odločal o končnem 3. mestu, je ekipa našega Lasana opravila z odliko in na domačem terenu s 4:0 odpravila Argenant Bayard. Pri domačinih je Lasan z rezultatom 3:1 premagal Zhao Wei-Goua. Pred Lasanovo ekipo sta sezono končali ekipi Chartres (Gao Ning, Damien Eloi, Per Gerell, Robert Gardos) in Pontoise-Cergy (Marcos Freitas, Peter Franz, Tristan Flore, Jakub Kosowski, Jian Jun Wang).

Saš, ki sicer ne skriva, da bi se rad vrnil v domovino, je sicer ravno pretekli teden še za eno leto podaljšal pogodbo s klubom z zahoda Francije.