Kitajska liga spet postregla z zanimivi končnimi izidi

O.P., 25.10.2012
Tuje lige, Vse novice

3. krog Kitajske super lige je zaznamoval poraz ekipe Jiangsuja proti precej mlajši ekipi Ningboja. Ma Lin in Chen Qi sta bila popolnoma nemočna proti mladim upom iz Kitajske. Zhang Jike je za svoj klub Shadong prišel do pričakovanje zmage. Hao Shuai je spet odigral suvereno in premagal dva velemojstra Xu Xina in Wang Liqina.

Tianjin kljub blesteči predstavi Hao Shuia poražen

Hao Shuai je ponovno postregel z dobrimi predstavami v Kitajski super ligi, kajti proti ekipi Shanghaia, za katero igrata dva velemojstra bele žogice, je premagal tako Wang Liqina kot tudi Xu Xina. Od obeh je bil boljši v odločilnem 5. nizu z rezultatom 7:5. Kljub dvema velikima zmagama Hao Shuaia je ekipa Tianjin izgubila proti ekipi Shanghai z rezultatom 2:3.

Ekipa Bayi po dveh zaporednih porazih slavila

Moštvo Bayi  je po dveh zaporednih porazih uspelo priti do zmage proti ekipi Bazhou. Prvi mož zmagovalne ekipe je bil Wang Hao, ki je suvereno opravil svojo nalogo in zmagal oba svoja dvoboja. Ekipa Bayi je na koncu slavila z zmago 3:1.

Shandong nadaljuje zmagovalno serijo

Zhang Jike in mladi Fang Bo sta spet opravičila pričakovanja ekipe Shandong in gladko dobila svoja dvoboja proti ekipi Sichuan. Končni rezultat je bil 3:0 za Shandong, ki je s tem dosegel tretjo zaporedno zmago v ligi. Prav nasprotno velja za ekipo Sichuan, ki je doživela še svoj tretji zaporedni poraz.

Mlada ekipa Ningbo premagala izkušeni Jiangsu

Ningbo je prišel nepričakovano do gladke zmage proti ekipi Jiangsu za katera igrata Ma Lin in Chen Qi. V prvem dvoboju je Yan An premagal Lin Chena, sledil je dvoboj izkušenega Ma Lina in Ma Longa, ki ga je dobil Ma Long. Obračun v igri dvojic se je prav tako končal v korist Ningbo in postavil končni rezultat 3:0. Ningbo je tako prišel do druge zmage v ligi, Jiangsu pa do drugega poraza.

Rezultat 3. kroga kitajske Superlige:

Tianjin : Shanghai 2:3

Bazhou : Bayi 1:3

Sichuan : Shandong 0:3

Jiangsu : Ningbo 0:3

Foto: www.tabletennisdaily.co.uk