Jana Tomazini do prve zmage letos, naslednji teden se začenja zares

T.S., 30.09.2012
Tuje lige, Vse novice
Jana Tomazini, ki že tretje leto zapovrstjo igra v španskem klubu Peralto Salud Linares, je letošnjo 1. špansko ligo začela s tremi porazi, ki pa niso nič tragičnega, saj se je njena ekipa v prvih 3. krogih pomerila s samimi kandidatkami za naslov državnih prvakinj. Kot pravi Jana, se njihova sezona zares začenja šele prihodnji teden.

 

Za uvod trije pričakovani porazi, pravi boji se začenjajo naslednji vikend

 

Koprčanka Jana Tomazini, ki že 5 let zapovrstjo kruh služi v tujini – najprej je 2 leti igrala v Italiji, sedaj pa že tretje leto nastopa v Španiji, – je s svojo ekipo Peralto Salud Linares sezono začela s tremi porazi, ki pa niso nič nepričakovanega, saj so se igralke v oslabljeni postavi pomerile s trenutno 1., 3. in 4. uvrščenimi ekipami v 1. španski ligi.

 

Včeraj, 29. septembra 2012, je Janina ekipa z 1:4 izgubila proti aktualnim državnim prvakinjam, ekipi UCAM Cartagena, v kateri nastopajo tudi španske reprezentantke kitajskega porekla. Jana je včeraj zabeležila svojo prvo zmago v novi sezoni (ob treh porazih), po tem, ko je s 3:1 (4,4,-9,5) premagala Španko Costanzo Martinez, v svoji drugi tekmi pa je bila proti reprezentantki Zhu Jin Fang nemočna in je izgubila z 0:3 (-4,-3,-9).

 

Po uvodnih treh krogih, Jano naslednji vikend čakata dve izjemno pomembni tekmi, v katerih mora njena ekipa iztržiti vsaj eno zmago, če se želi boriti za obstanek. Najprej se bodo v soboto ob 19h pomerile z madridsko ekipo Collosa T.M., še bolj pomemben obračun pa igralke iz Andaluzije čaka v nedeljo, ko se bodo ob 11h dopoldne pomerile z ekipo C.D. Tenis de Mesa Rivas. S slednjo ima Jana že obilico izkušenj iz lanske sezone, ko sta obe ekipi nastopali v 2. ligi, saj se je z Madrižankami pomerila kar dvakrat. Obakrat je bila Janina ekipa uspešna. Enkrat so dekleta slavila z rezultatom 4:3, drugič pa kar s 6:0.

 

Po ligaških nastopih, se bo Jana nato vrnila v Slovenijo in v drugi polovici oktobra svojo domovino zastopala na Evropskem prvenstvu za člane in članice, ki bo letos na Danskem.