Izjemna češka podpora s tribun premalo za Tokića in soigralce

T.S., 22.11.2014
Tuje lige, Vse novice

Pri 33-letih ima Bojan Tokić za seboj že nešteto izkušenj in v tej fazi kariere nosilca treh odličij z evropskih prvenstev in dvakratnega olimpijca le še malo stvari pusti otopelega.

Na včerajšnji tekmi 4. kroga Lige prvakov so podporniki češkega Ostrova v večernih urah pripravili fantastično vzdušje, ki pa vseeno ni bilo dovolj za kaj več kot dostojen poraz z 1:3 proti ekipi 1. FC Saarbrücken TT, kjer je znova odlično igral Bojan Tokić. Slovenski as je v prvi tekmi s 3:0 (9, 6, 6) ugnal nekdanjega najboljšega mladinca Evrope Pavla Siručka in nato nalogo prepustil letošnjima soigralcema Tiagu Apolonii in Adrienu Mattenetu. Apolonia si je v drugi tekmi sicer privoščil poraz proti slabše rangiranemu Tomasu Treglerju1:3 (-4, 6, -9, -9), obračun pa se je v nemško prid obrnil na tretji tekmi, ki jo je Mattenet proti češkemu veteranu Petru Korblu dobil po pravem trilerju s 3:2 (-9, 2, -11, 4, 10). Končni rezultat je v četrti tekmi z rutinsko zmago proti Siručku s 3:0 (9, 5, 6) postavil Apolonia.

V 5. krogu se bodo varovanci Slobodana Grujića v gosteh pomerili z ruskim UMMC-jem, ki v skupini C zaseda 1. mesto, o napredovanju v četrtfinale pa bo bržkone odločala tekma 6. kroga, ko bodo Tokić in co, 5. decembra, na domačem terenu gostoli francoski Angers. Prvo tekmo so v Franciji dobili Nemci, za katere je Tokić prispeval zmago nad Lundqvistom.

Po tekmi se nam je oglasil Tokić, ki je bil navdušen nad domačo publiko: “To je tista prava Liga prvakov. Vzdušje v dvorani je bilo bučno, tako da sploh nisem slišal trenerja pri napotkih.” Da je bilo na Češkem zares vroče, si lahko pogledate v spodnjem posnetku, ki nam ga je posredoval Tokić. Zanimivo je, da se je ‘slavje’ odvijalo po tekmi – zares lepa gesta domačih ljubiteljev namiznega tenisa, ki so kljub porazu nagradili svoje lokalne heroje.