ETTU pokal: Marca v polfinalu med seboj Tokić in Lasan!

T.S., 26.01.2014
Tuje lige, Vse novice

V petek, 24. januarja, so bili na sporedu povratni obračuni četrtfinala ETTU pokala v sezoni 2013/2014. Po drami so si napredovanje zagotovili igralci iz Saarbrückna, ki so Poljake premagali za vsega dva niza!

V petek zvečer Bojan TokićBastian Steger in Tiago Apolonia adrenalina niso iskali v nočnih klubih, temveč so ga bili deležni na delovnem mestu – v domači dvorani, kjer so v povratni tekmi četrtfinala ETTU pokala s 3:2 premagali Poljsko Bogorio in si v skupnem seštevku dveh tekem polfinalno vstopnico priborili za vsega en niz. Pri gostih je tokrat blestel Oh Sang Eun, ki je prispeval dve zmagi, domači igralci pa so vseeno ostali zbrani in vsak je prispeval eno zmago, ki je na koncu pomenila uvrstitev v polfinale.

Naš Tokić je bil tokrat s 3:2 boljši od Roberta FlorasaSteger je s 3:1 odpravil Daniela Goraka, Portugalec Apolonia pa je bil od Poljaka boljši s 3:0. Na prvi tekmi je bil seštevek nizov 11:12, v Posarju pa 10:9 za domače, ki so se tako v polfinale prebili skozi šivankino uho.

Tam se bodo Nemci marca pomerili s francoskim La Romagne, kjer igra tudi Saš Lasan, ki pa ne dobi veliko priložnosti za igranje. Po zmagi francoske ekipe v prvi tekmi proti švedskemu Eslov AI s 3:2, so tokrat na domačem terenu Chen TianyuanAbdel Kader Salifou in Ollivier Brice slavili s 3:1.