Dva brona slovenskih ekip na 1. Sredozemskem klubskem pokalu

T.S., 12.10.2014
Tuje lige, Vse novice

V Carigradu se je danes zaključil 1. Sredozemski klubski pokal, dobrodošla novost za klube v (večinsko) južnem delu Evrope. Slovenski ekipi NTK Krka Novo mesto in NTK Fužinar Interdiskont sta osvojili odlično 3. mesto.

Slatinšek skalpiral Liu Songa

V prestolnici Turčije so imeli v konkurenci 22 ekip iz 13 držav svojo vlogo v boju za odličja tudi naši predstavniki. Oba aktualna članska ekipna državna prvaka sta po turbolentnem zadnjem dnevu osvojila bron.

Uroš SlatinšekDarko Jorgić in Tilen Novak v dopoldanskem polfinalu proti STK Dr. Časl niso imeli možnosti in so izgubili z 0:3, v tekmi za 3. mesto pa sta se izkazala Uroš Slatinšek z dvema zmagama in Tilen Novak s ključno točko na 3. poziciji. Francozi iz Sporting Union so padli z 2:3.

Slatinšek je uspel premagati kitajskega Argentinca Liu Songa z rezultatom 3:2. Song je leta 2012 na Olimpijskih igrah v Londonu v 1. krogu do sedmega niza raztegnil Bojana Tokića.

Korošice v postavi Asya KasabovaManca Fajmut ter dvojčici Zala in Nika Veronik so bile blizu finala, a v odločilni tekmi proti STK Dr. Časl Kasabovi žal ni uspelo napraviti odločilnega koraka, bilo je 2:3. Za lepo slovo od tekmovanja so nato Fužinarke v tekmi za bronasto kolajno premagale domačo ekipo Cukurova Universitesi.

Lepa popotnica za Korošice pred pričetkom SNTL, kjer bodo letos lovile še 6. zaporedni naslov državnih prvakinj.

Lepa popotnica za Korošice pred pričetkom SNTL, kjer bodo letos lovile še 6. zaporedni naslov državnih prvakinj.