Andaluzijke proti Irun Leka Enea za las prekratke, boj za obstanek se nadaljuje že ta vikend

T.S., 19.11.2013
Tuje lige, Vse novice

V španski Superligi za ženske je jesenski del prvenstva že v polnem razmahu. Slovensko obarvano ekipo Peralto Salud Linares je preteklo soboto po uvodnih pričakovanih treh porazih pričakala prva pomembna tekma v boju za obstanek.

Andaluzijke, pri katerih letos igrata Jana Tomazini in Martina Pohar so se na domačem terenu pomerile z ekipo Irun Leka Enea in po tesni borbi na koncu še četrtič letos priznale premoč nasprotnicam, ki so slavile z rezultatom 4:2.

Tekma se je zapletla že na samem začetku, ko je Tomazinijeva proti Ioani Ghemes po seriji zapravljenih priložnosti izgubila z rezultatom 1:3 (lani je bila 27-letna Koprčanka proti Romunki uspešna). Do dvoboja dvojic sta Poharjeva za domačinke in Jin Zhang za gostje prispevali pričakovani zmagi, nato pa sta naši igralki prikazali odlično tekmo in s 3:1 odpravili navezo Ghemes/Zhang.

Jasno je bilo, da domačinke v drugem krogu obračuna potrebujejo zmago ene izmed naših igralk, saj je Almudena Roland precej kvalitetnejša in bi v morebitni odločilni tekmi po vsej verjetnosti premagala gostjo Zuazuo Olatz. Do odločilne tekme pa žal ni prišlo, saj je najprej Poharjeva po štirih nizih priznala premoč Romunki Ghemes, nato pa je kljub fantastični igri, ki je navdušila domače privržence namiznega tenisa, Tomazinijeva po tesni borbi z 1:3 izgubila proti favorizirani Zhangovi.

S štirimi porazi na začetku sezon se ekipa Linares nahaja na predzadnjem mestu ligaške tabele, nov trenutek resnice pa Andaluzijke čaka že ta konec tedna, ko jih v soboto čaka obračun z Artealom, v nedeljo pa še s Sabadellom. Poharjeva je bila po tekmi z Irunom razočarana in je poudarila, da je cilj obstanek med elito, tako da gre ta vikend pričakovati hudo borbo za vsako točko.