Andaluzijke pod slovenskim poveljstvom sezono začele s porazom

T.S., 16.09.2013
Tuje lige, Vse novice

Med zadnjimi na Stari celini so z ligaškim prvenstvom pretekli vikend začeli tudi v Španiji, kjer bomo letos v Superdiviziji španske ženske lige z zanimanjem spremljali nastope ekipe Peralto Salud Linares. Andaluzijski ekipi se je namreč povsem na koncu prestopnega roka pridružila Martina Pohar (bivša Safran).

V Linaresu je Poharjevo seveda že pričakala Jana Tomazini, ki za domačo ekipo Peralto Salud Linares letos nastopa že četrto leto. V prvem krogu so Andaluzijke na domačem parketu gostile ekipo Priego T.M. in izgubile z rezultatom 1:4. Edino točko za domačinke je prispevala Tomazinijeva, ki je s 3:2 odpravila Lauro Ramirez, Slovenki pa sta bili blizu uspeha tudi v dvojicah, vendar sta na koncu klonili po petih nizih.

V drugem krogu se bodo Andaluzijke prihodnjo soboto na domačem parketu pomerile proti favorizirani ekipi Fotoprix Vic. Martine Pohar, članice bronaste ekipe z evropskega prvenstva leta 2005 v Aarhusu, tokrat v postavi ne bo, saj bo igrala samo na pomembnih tekmah, kjer se bodo igralke Linaresa borile za zmago in iskale obstanek v 1. španski ligi.

Tomazinijevi poškodba še naprej ne da miru

V pogovoru po tekmi nam je 27-letna Koprčanka Jana Tomazini razkrila, da se še naprej ubada s poškodbo narta, ki jo muči že vse od letošnjega marca. Zdravniki so ugotovili, da gre za artrozo (deformacija kosti zaradi dolgoletnega igranja namiznega tenisa), pri čemer zagotovila za sanacijo poškodbe ni. Jana sicer bolečino blaži s kremami in protibolečinskimi obliži, vendar kljub temu še vedno ne more zaigrati z maksimalno odločenostjo. Standardna članica slovenske ženske reprezentance je dejala, da bo do prihajajočega evropskega prvenstva optimalno pripravljena, v primeru, da v naslednjih mesecih poškodba ne bo sanirana, pa razmišlja celo o operaciji.

Španija – Superdivizija, 1. krog:

Peralto Salud Linares – Priego T.M. 1:4
Martina Pohar – Marija Galonja 0:3
Almudena Roldan – Xi Lin Guo 0:3
Jana Tomazini – Laura Ramirez 3:2
Pohar/Tomazini – Ramirez/Galonja 2:3
Martina Pohar – Xi Lin Guo 0:3