Začetek SNTL v znamenju favoritov in napetih končnic!

T.S., 23.09.2012
SNTL, Vse novice

Absolutna favorita za osvojitev naslova prvaka 1. SNTL, NTK Kema Puconci in ŽNTK Zavarovalnica Maribor, sta za uvod v sezono 2012/2013 brez težav opravila s svojimi tekmeci. V preostalih treh obračunih je zmagovalca odločila odločilna 9. tekma, kjer so blesteli mladi igralci!

Štajerci in Prekmurci brez usmiljenja

Lanskoletni državni prvaki, igralci ŽNTK Zavarovalnica Maribor, so v 1. krogu 1. SNTL v sezoni 2012/2013 brez težav s 5:1 premagali NTK Mengeš.

Edini pravi konkurenti Mariborčanom za osvojitev naslova, NTK Kema Puconci I, so s 5:0 odpravili 2. ekipo iz Puconcev in tako po prvem krogu zasedajo 1. mesto na lestvici.

Primorci krstni nastop dobili po trilerju

Ekipa NTK Iskre Letrika, ki je lani osvojila 1. mesto v 2. SNTL, je v 1. krogu s 5:4 ugnala NTK Tempo Velenje, odločilni člen v ekipi pa je bil presenetljivo mladi italijanski reprezentant, Luka Bressan, ki je v odločilni 9. tekmi premagal Žigo Jazbeca z rezultatom 3:2, še pred tem pa je premagal starejšega izmed bratov Slatinšek, Jureta. Za Primorce je dve točki prispeval še Ludvik Peršolja, eno zmago pa je priboril tudi Janez Tomše, ki še ni v procesu treninga zaradi majske poškodbe noge.

Uroš Slatinšek ponovno brez napake

Nekdanji legionar v Bundesligi in dolgoletni reprezentant ter eden najboljših igralcev v zgodovini SNTL, Uroš Slatinšek, je tudi sezono 2012/2013 začel po pričakovanjih in svoji ekipi NTK Krka s tremi zmagami v 1. krogu izdatno pomagal pri zmagi s 5:4 proti NTK Ilirija, ki letos nastopa brez Jake Golavška, ki trenutno igra v 2. nemški ligi. Za zmagovalce sta po eno točko prispevala še Neven Karković in Tilen Novak, ki je v 9. tekmi s 3:0 ugnal Dejana Stojanovića.

Tudi zadnja tekma med NTK Sobota I in domačini s Ptuja, se je končala z rezultatom 5:4 za goste. Pri NTK Ptuj je Matic Slodej sicer dosegel 3 zmage, vendar je Bojan Pavič prispeval le eno, med tem, ko je tretji član ekipa, Luka Krušič, izgubil vse tri dvoboje. Pri zmagovalcih sta po dve točki dosegla Ožbej Poročnik in Gregor Kocuvan, odločilno točko pa je prispeval Mario Kolbl, ki je v zadnji tekmi s 3:0 ugnal Krušiča.

Rezultati 1. SNTL (1. krog):

NTK Iskra Letrika – NTK Tempo 5:4
NTK Krka I – NTK Ilirija 5:4
ŽNTK Zavarovalnica Maribor – NTK Mengeš 5:1
NTK Kema II – NTK Kema I 0:5
NTK Ptuj – NTK Sobota I 4:5

Foto: www.siol.net