Začetek letošnje 1. SNTL za moške po lanskih notah

T.S., 07.09.2013
SNTL, Vse novice

Prva septembrska sobota v letošnjem letu je že prinesla prve tekme v 1. slovenski namiznoteniški ligi za moške. Čeprav so moči v letošnji sezoni nekoliko premešane, pa lahko ugotovimo, da se je sezona začela po vzoru lanske.

Nova sezona, stari obrazi

Suverena zmaga favoriziranih Prekmurcev in Štajercev, ljubitelj hat-trickov Uroš Slatinšek in tesna borba v Velenju. Tako bi na kratko lahko opisali začetek nove sezone SNTL, ki so jo s tekmami 1. kroga otvorili fantje v elitni diviziji.

Obračun med prvo in drugo ekipo NTK Puconci je bil odigran že v petek, aktualni državni prvaki pa proti svojim mlajšim kolegom niso pokazali usmiljenja in so ob izgubi vsega dveh nizov slavili z rezultatom 5:0. V prvi ekipi je pri Pucončanih po uspešno sanirani poškodbi gležnja zaigral Dominik Škraban, svoj debi pa je dočakal tudi Patrik Sukič, ki je za uvod v sezono s 3:0 odpravil Tomaža Pelcarja. Svoje sta k zmagi dodala še izvrstna Mitja Horvat in Bojan Ropoša.

V Mariboru so navzoči videli lahko zmago Zvonka PlohlaMatica Slodeja in Matevža Črepnjaka nad mladimi igralci s Ptuja, katere letos po odhodu Paviča, Piljaka, Krušiča in Slodeja v zadnjih dveh sezonah, zagotovo čaka izpad.

Za novomeški NTK Krka je danes prvič zaigral tudi julijski junak Darko Jorgić, ki je proti ekipi NTS Mengeš tesno premagal Davida Orešnika, nato pa z 0:3 moral priznati premoč vedno neugodnemu Klemenu Jazbiču. Zmaga je kljub temu prepričljivo s 5:2 ostala na Dolenjskem, znova pa je bil ključni mož Uroš Slatinšek, ki je poleg Jazbiča in Orešnika premagal tudi Andraža Avblja, ki je moral na 10. točki odločilnega niza priznati premoč tudi Tilnu Novaku.

Najbolj napeto je bilo v Velenju, kjer je domači NTK Tempo5:3 premagal povratnike med elito iz NTK Olimpija. Pri gostih je Robert Boldin prispeval dve točki, Tom Šfiligoj pa je uspel ugnati Jureta Slatinška, več pa Ljubljančani iz Savinjske doline niso odnesli. Odločilna je bila bržkone 6. tekma obračuna v kateri je Patrik Rosc po zaostanku z 0:2 v nizih s 13:11 v petem nizu ugnal Šfiligoja in tako pripravil teren za zmago Mihi Kljajiču, ki proti Črtu Grmu Urbančiču ni izpustil priložnosti.

Tekma med NTK Ilirija in NTK Letrika je bila zaradi nastopanja ljubljanske ekipe v ETTU Pokalu prestavljena na drug teden. V drugem krogu, ki bo na sporedu prihodnjo soboto bomo z največjim zanimanjem spremljali dogajanje v Vrtojbi, kjer bodo domačini v postavi Ludvik PeršoljaJanez Tomše in Janez Petrovčič skušali presenetiti letos nekoliko oslabljeni Maribor.

Ob tem vas opozarjamo tudi na to, da je z letošnjo sezono Namiznoteniška zveza Slovenije začela uporabljati novo aplikacijo za vodenje SNTL. Aplikacija ponuja vodenje velikega števila statistik, zato vas vabimo, da si jo ogledate.