Z novo sezono danes začeli tudi nižjeligaši

T.S., 28.09.2013
SNTL, Vse novice

Potem ko se je 1. SNTL za moške letos začela že 7. septembra, smo morali na začetek 2. in 3. SNTL za moške ter 2. SNTL za ženske čakati vse do danes. V 1. krogu smo že dobili nekaj odgovorov o letošnjem stanju moči.

Pričakovati gre četveroboj za uvrstitev med elito

V 2. SNTL za moške bo letos precej vroče, saj bomo pri vrhu po vsej verjetnosti gledali napete obračune med najboljšimi ekipami. Sodeč po imenih, bi morali biti letos prvi favoriti za 1. mesto igralci NTK Šternmatik, ki so lani na krilih odličnega Danila Piljaka brez težav osvojili 1. mesto v 3. SNTL, letos pa so se še okrepili s Primožem Kobanom in Luko Krušičem. Danes so v 1. krogu brez težav premagali NTK Križe in PPK Rakek in si vrh ligaške tabele delijo z ekipama NTD Kajuh Slovan in NTK Arrigoni, ki sta prav tako zabeležili dve zmagi in bosta poleg NTK Sobota, ki je danes odigrala zgolj eno tekmo, glavni oviri Štajercev za uvrstitev med elito.

Vroče je bilo predvsem v Ljubljani, kjer so pri Slovanu gostovali igralci z Rakeka. Tekmo je v odločilnem dvoboju odločil Andrej Najdič Andrin, ki je ugnal Žigo Urbanca, na derbiju v Kočevju pa je domači NTK Melamin z rezultatom 4:5 moral priznati premoč NTK Arrigoni, kjer je odločilno tekmo za goste prispeval član letošnje srebrne ekipe z MEP Erik Paulin.

Korošci se bodo predstavili šele čez 3 tedne

Precej zanimiva utegne biti letos tudi 3. SNTL, kjer sicer nastopa zgolj 7 ekip, toda dobrih tekem ne bo manjkalo. Svoj pohod proti 2. SNTL je danes že pričela tretja ekipa NTK Kema Puconci, ki je s 5:1 premagala NTK Žogica, uspešno pa so sezono začeli tudi igralci NTK Logatec, ki so kljub odsotnosti Denija Kožula s 5:3 premagali NTK Vesna.

Najbolj zanimivo v 3. SNTL bo letos spremljati novonastalo ekipo NTK Fužinar, kjer so za nastope v SNTL prijavljeni Darko JamšekOžbej Poročnik in Andrej Bač. Danes so bili Korošci prosti, prva preizkušnja pa jih čaka 19. oktobra, ko se bodo na domačih tleh v okviru 2. kroga pomerili z ekipama NTD Kajuh Slovan II in NTK Royal Beach.

Mlade Logatčanke že na vrhu

V 2. SNTL za ženske so danes dve zmagi zabeležila tudi mlada logaška dekleta, ki so za ekipo NTK Logatec II že lani osvojila 1. mesto, vendar zaradi slabega finančnega stanja v klubu, niso vstopile v 1. SNTL. Danes so bile Notranjke obakrat s 5:2 boljše od NTK Križe in NTK Preserje, v ‘vzhodnjaškem’ dvoboju pa je NTK Ptuj5:2 premagal NTK Ljutomer.

Zaradi evropskega prvenstva, ki se 4. oktobra začenja v avstrijskem Schwechatu in ga boste lahko spremljali na našem portalu, sedaj sledi ligaški premor, ki bo trajal vse do 19. oktobra, ko bo v ligaških dvoranah izjemno vroče, saj se bodo igralci in igralke merili v vseh podligah.

Podrobni rezultati, lestvice in statistika
2. SNTL za moške
3. SNTL za moške
2. SNTL za ženske