Vse poti vodijo v Ravne na Koroškem

T.S., 12.01.2013
SNTL, Vse novice

Ženska 1. SNTL se tudi na začetku spomladanskega dela nadaljuje po pričakovanjih. Korošice blestijo, Logatčanke jim sledijo, na sredini tabele pa s povratkom Jane Ludvik proti površju znova prihaja NTK Arrigoni.

Med dekleti bi v 11. krogu 1. SNTL še posebej zanimivo moralo biti na Muti, kjer je gostovala drugouvrščena ekipa Logatca. Toda izpostavilo se je, da so gostje iz Notranjske le premočne. Nina Zupančič, Sanja Smiljanič in Katja Gutnik so Korošicam prepustile le eno igro in še enkrat potrdile, da so najresnejše kandidatke za končno 2. mesto.

Vsekakor se za 2. mesto resno potegujejo tudi nekdanje večkratne državne prvakinje iz Vrtojbe, ki so tokrat slavile na ljubljanskem Kodeljevem. Kajuhovke so se res borile v okviru svojih zmožnosti, a več kot dveh točk izkušene Špele Polončič jim ni uspelo osvojiti, saj so vse drugo pobrale varovanke trenerja Miroslava Tokića, kjer se je znova še posebej izkazala  mlada reprezentantka Nina Pavlin.

Kar zanimivo je bilo v Izoli, kjer so ljubljanske „železničarke“ uspele osvojiti tri točke, seveda pa je Jana Ludvik s tremi točkami bila odločilna pri zmagi domače ekipe Arrigonija, ki se po slabem začetku sedaj prebija v prvo polovico lestvice.

Najlažje delo so tokrat imele aktualne (in najbrž tudi bodoče) državne prvakinje, igralke Fužinar Interdiskonta, ki so na gostovanju pri ekipi Vesne, prepustile le dva niza.

Rezultati 11. kroga v I. SNTL, ženske:

Vesna Zalog – Fužinar Interdiskont 0:5
(Lukič – Fajmut 0:3, Supanič – N. Veronik 1:3, Malavašič – Kasabova 0:3, Supanič – Fajmut 0:3, Lukič – Kasabova 1:3)

Muta – Logatec 1:5
(Paradiž – Zupančič 0:3, Verhnjak – Smiljanič 2:3, Garmut – Gutnik 3:1, Verhnjak – Zupančič 0:3, Paradiž – Gutnik 1:3, Garmut – Smiljanič 1:3)

Kajuh Slovan – Iskra Letrika 2:5
(Benčina – Kodermac 0:3, Polončič – Silič 3:0, Nemarnik – Pavlin 0:3, Polončič – Kodermac 3:2, Benčina – Pavlin 0:3, Nemarnik – Silič 2:3, Lakota Jeriček – Pavlin 1:3)

Arrigoni Izola – Ljubljana 5:3
(Milenkovski – Založnik 0:3, Ludvik – Štulanovič 3:0, Čokelj – Zera 0:3, Ludvik – Založnik 3:1, Milenkovski – Zera 0:3, Čokelj – Štulanovič 3:0, Ludvik – Zera 3:1, Čokelj – Založnik 3:2)

Prosta je bila Ilirija.