V 1. SNTL za moške novi zasuki v boju za obstanek

T.S., 09.03.2013
SNTL, Vse novice

Druga marčevska sobota je v 1. SNTL za moške postregla z veliko zanimivega dogajanja. Glede na to, da Pucončani letos dominirajo, je trenutno mnogo bolj zanimivo dogajanju pri dnu lestvice, kjer so veliko zmago zabeležili igralci Keme II, Sobočani pa so po neslavnem porazu sedaj praktično že obsojeni na izpad v 2. ligo.

Mitja Horvat prvič letos izgubil

Fantastične predstave igralcev NTK Kema I se nadaljujejo tudi v marcu. Na gostovanju pri NTS Mengeš, je poprej letos še neporaženi Mitja Horvat zabeležil prvi letošnji poraz, saj je bil od njega s 3:2 boljši Klemen Jazbič, toda ekipa iz Puconcev je kljub temu slavila s 5:1 in na preostalih petih posameznih obračunih izgubila skupno vsega en niz. S tem so Pucončani prišli do 14. zmage letos v prav toliko krogih, na vseh tekmah pa so skupaj izgubili vsega 8 posameznih obračunov (M. Horvat 1, B. Ropoša 1, D. Škraban 6) in samo čudež jim lahko prepreči osvojitev novega naslova državnih prvakov.

Edini konkurenti za naslov prvaka, ekipa ŽNTK Zavarovalnica Maribor, je imela na gostovanju v Velenju pri NTK Tempo več dela od pričakovanega. Pri gostih je bil suveren Gregor Zafoštnik, ki se je veselil ‘trice’, za presenečenje pa je v 1. krogu poskrbel Žiga Jazbec, ki je premagal Gregorja Komaca. Finalist članskega državnega prvenstva je nato mesto v ekipi prepustil Matevžu Črepnjaku in Velenjčani so to s pridom izkoristili. Črepnjaka sta premagala tako Patrik Rosc, kot tudi Miha Kljajič, svoje pa je z drugo zmago danes dodal še Jazbec, ki je premagal tudi Zvonka Plohla. V zadnji tekmi je nato v obračunu dveh levičarjev Plohl s pomočjo svojih izkušenj s 3:0 odpravil Kljajiča in Mariborčane še drugič v letošnji sezoni popeljal do zmage s 5:4.

Ilirijani Prekmurce potisnili na rob prepada

Igralci NTK Ilirija so gladko s 5:0 odpravili ekipo NTK Sobota I in s tem zadržali lepo prednost na 4. mestu ligaške tabele, poleg tega pa na rob prepada potisnili Sobočane, ki jim grozi prvi izpad iz 1. SNTL v zgodovini kluba. Četo trenerja Močana pred izpadom reši samo še izvenserijski zaključek sezone, ki pa se ne zdi zelo verjeten.

Mladi Pucončani in Goričani do presenetljive zmage

Izjemno napeto je bilo danes v Novem mestu, kjer sta se pomerila domača Krka I in ekipa Kema II. V jesenskem delu so mladi Pucončani doma presenetili 3. najboljšo ekipo letošnjega prvenstva in slavili z najmanjšo možno razliko, zgodba pa se je ponovila tudi na povratni tekmi. Znova je svoj niz neporaženosti podaljšal Uroš Slatinšek, ki je zabeležil tri zmage in je ob porazu Mitje Horvata sedaj še edini neporažen igralec v letošnji sezoni, to pa ni bilo dovolj za končno slavje domače ekipe, kjer je eno točko prispeval le še Neven Karković, ki je ugnal Tomaža Pelcarja. Pri rezultatu 3:1 je imel Tilen Novak že zaključno žogico proti Gorazdu Horvatu, toda najmlajši član novomeščanov je znova zatajil v ključnih trenutkih in Prekmurci so s pomočjo Patrika Sukiča izvlekli odločilno tekmo. Tam sta se pomerila Gorazd in Neven, tako kot v jesenskem delu, pa je v odločilni tekmi (takrat proti Novaku) mirno kri ohranil Prekmurec, ki je tokrat selektorja hrvaške mladinske izbrane vrste premagal s 3:1 in tako mlajšo zasedbo iz Puconcev iz 9. popeljal na 8. mesto ligaške tabele.

Do drugega današnjega presenečenja in do druge zaproedne zmage po vrnitvi Janeza Tomšeta, pa je prišla tudi ekipa NTK Iskra Letrika, ki je pred domačimi gledalci s 5:3 premagala NTK Ptuj. Goričani so sicer slavili tudi jeseni v gosteh, takrat celo s 5:2, toda izkušenejši Ptujčani so bili pred dvobojem rahli favoriti. Odlično partijo je pr gostih odigral Bojan Pavič, ki je s 3:2 ugnal Ludvika Peršoljo, toda njegova zmaga je zbledela ob Pavičevem porazu z Luco Bressanom. Peršolja je levji delež k domači zmagi prispevel, ko je s 3:1 ugnal Matica Slodeja, delo pa je z zmago s 3:0 nad Pavičem zaključil povratnik po bolezni Tomše in varovance Miroslava Tokića znova vrnil na 5. mesto ligaške tabele.

Rezultati 14. kroga 1. SNTL za moške:

NTK Tempo – ŽNTK Zavarovalnica Maribor 4:5
(Jazbec 2, Rosc 1, Kljajič 1; Zafoštnik 3, Plohl 2)

NTK Krka I – NTK Kema II 4:5
(U. Slatinšek 3, Karković 1; Sukič 2, G. Horvat 2, Pelcar 1)

NTK Iskra Letrika – NTK Ptuj 5:3
(Tomše – Slodej 0:3, Bressan – Pavič 3:2, Peršolja – Krušič 3:1, Bressan – Slodej 0:3, Peršolja – Pavič 2:3, Tomše – Krušič 3:0, Peršolja – Slodej 3:1, Tomše – Pavič 3:0)

NTK Ilirija – NTK Sobota I 5:0
(Roudi – Poročnik 3:0, Tvrtković – Kolbl 3:2, Stojanović – Kocuvan 3:1, Tvrtković – Poročnik 3:1, Roudi – Kocuvan 3:1)

NTS Mengeš – NTK Kema I 1:5
(Avbelj – Škraban 1:3, Jazbič – M. Horvat 3:2, Orešnik – Ropoša 0:3, Jazbiš – Škraban 0:3, Avbelj – Ropoša 0:3, Orešnik – M. Horvat 0:3)