Sobota po porazu pred prvim izpadom v zgodovini kluba

T.S., 17.02.2013
SNTL, Vse novice

Po nekoliko daljšem premoru, ko so potekali različni turnirji in druga tekmovanja, se je ta konec tedna nadaljevalo tekmovanje v vseh namiznoteniških ligah. V ospredju pa sta vsekakor bili obe prvi ligi, kjer je bil na sporedu 13. krog.

Od derbija ni bilo nič

Med fanti bi moral na prvem mestu biti derbi v Mariboru, kjer so aktualni državni prvaki gostili vedno nevarno Krko, toda Dolenjci so na Štajersko pripotovali v izjemno okrnjeni zasedbi. Uroš Slatinšek je moral zaradi smrti v družini odpotovati v Bosno, Neven Karković pa se s svojimi varovanci ta vikend mudi na MP Češke. Tako so za novomeščane nastopili Tilen Novak, Joško Šimic in Jožko Omerzel in izkušeni Mariborčani niso imeli težav ter so slavili s 5:0.

Vodilna ekipa Kema I, ki v tem prvenstvu ne kaže milosti proti nikomur, je tudi proti Velenjčanom zaigrala na vso moč, in zabeležila še eno gladko zmago. Favoriti za letošnji naslov so slavili s 5:0 in na celotnem obračunu oddali zgolj 3 nize.

Tudi Ilirija bi na podlagi letošnjih rezultatov morala slaviti na gostovanju pri Ptujčanih, toda gostitelji se s tem niso strinjali. Res je, da so favorizirani Ljubljančani vodili že s 4:1 in so za zmago potrebovali le še eno točko, a je niso uspeli osvojiti. Bojan Pavič, Matic Slodej in Luka Krušič so namreč osvojili štiri točke zapovrstjo, kar je bilo dovolj za peto zmago Ptujčanov v letošnji sezoni, katera jih bo najverjetneje rešila vseh skrbi pred morebitnim izpadom iz 1. lige.

Drama v Murski Soboti v roke Mengešanov

Podobno dramatično in negotovo je bilo tudi v Murski Soboti, kjer sta ekipi Sobote I in Mengša v neposrednem spopadu odločala o rešitvi pred izpadom iz lige. Tekma je trajala kar 200 minut. Prekmurci so povedli s 4:3, a ker mlademu Mariu Kolblu ni uspelo premagati Davida Orešnika, sta o zmagovalcu v zadnjem dvoboju odločala Ožbej Poročnik in Andraž Avbelj. Korošec v vrstah Sobote je imel že dobljeno partijo, saj je imel kar nekaj ‘meč žogic’, a je na kraju slavil Avbelj, in Mengšanom morda že zagotovil brezskrbno pomlad. Po drugi strani pa se Sobočanom slabo piše in ne bo presenečenje, če ekipa z veliko tradicijo že iz bivše SFRJ, prvič v zgodovini izpade iz 1. lige.

Še en prekmursko obravan spopad, ki prav tako odloča o končnem vrstnem redu na začelju lestvice, med drugo ekipo Keme Puconci in Iskro Letrika je bil preložen.

Rezultati 13. kroga v I. SNTL, moški:

Kema Puconci I – Tempo Velenje 5:0
(Škraban – J. Slatinšek 3:1, Horvat – Jazbec 3:0, Ropoša – Rosc 3:0, Horvat – J. Slatinšek 3:1, Škraban – Rosc 3:1)

Zavarovalnica Maribor – Krka 5:0
(Črepnjak – Omerzel 3:0, Komac – Šimic 3:0, Plohl – Novak 3:2, Komac – Omerzel 3:0, Črepnjak – Novak 3:1)

Ptuj – Ilirija 5:4
(Krušič – Roudi 0:3, Pavič – Pintar 3:0, Slodej – Tvrtkovič 1:3, Pavič – Roudi 1:3, Krušič – Tvrtkovič 0:3, Slodej – Pintar 3:0, Pavič – Tvrtkovič 3:0, Slodej – Roudi 3:1, Krušič – Pintar 3:1)

Sobota – Mengeš 4:5
(Poročnik – Orešnik 0:3, Kocuvan – Avbelj 3:1, Kolbl – Jazbič 0:3, Kocuvan – Orešnik 3:1, Poročnik – Jazbič 1:3, Kolbl – Avbelj 3:2, Kocuvan – Jazbič 3:2, Kolbl – Orešnik 2:3, Poročnik – Avbelj 2:3)

Kema Puconci II – Iskra Letrika (preloženo)

Pri dekletih brez pretiranih presenečenj

Med dekleti bi moralo biti še posebej vroče v Izoli, kjer so gostovale aktualne in najverjetneje tudi bodoče državne prvakinje s Koroške. Toda gostiteljice so nastopile brez svoje prve igralke Jane Ludvik, kar je favoriziranim gostjam samo olajšalo delo. Mlade Izolčanke so supele osvojiti le dve točki proti koroški rezervistki Lei Kadiš, Asya Kasabova in Manca Fajmut pa nista oddali niti enega samega niza.

Korošice z Asyo Kasabovo v postavi hitijo proti novemu naslovu!

Korošice z Asyo Kasabovo v postavi hitijo proti novemu naslovu!

Na ljubljanskem spopadu med Ilirijo in Ljubljano bi morale v prednosti biti „železničarke“, a s tem se niso strinjale igralke Ilirije, ki so dosegle svoje tretjo letošnjo zmago. Vesna Terbuc, ki je presenetljivo premagala tudi Ivano Zero, je bila s tremi točkami odločilna akterka dvoboja, preostali dve točki za Ilirijo pa je osvojila še Tina Zalezina.

Najlažje delo so tokrat imele igralke Mute, ki so gostile Vesno Zalog. Gostje so uspele osvojiti le dva niza proti Korošicam, ki so nastopile v najmočnejši postavi.

Tekma na Kodeljevem med Kajuh Slovanom in Logatcem je bila preložena.

Rezultati 13. kroga v I. SNTL, ženske:

Arrigoni Izola – Fužinar Interdiskont 2:5
(Ačimovič – Fajmut 0:3, Čokelj – Kadiš 3:0, Milenkovski – Kasabova 0:3, Čokelj – Fajmut 0:3, Ačimovič – Kasabova 0:3, Milenkovski – Kadiš 3:0, Čokelj – Kasabova 0:3)

Muta – Vesna Zalog 5:0
(Garmut – Lukič 3:0, Verhnjak – Ristevski 3:0, Rojko – Supanič 3:0, Verhnjak – Lukič 3:1, Garmut – Supanič 3:1)

Ilirija – Ljubljana 5:3
(Hudnik – Založnik 2:3, Zalezina – Štulanovič 3:0, Terbuc – Zera 3:0, Zalezina – Založnik 3:2, Hudnik – Zera 0:3, Terbuc – Štulanovič 3:0, Zalezina – Zera 0:3,  Terbuc – Založnik 3:0)

Kajuh Slovan – Logatec (preloženo), prosta je bila Iskra Letrika.