Sobočani v Novem mestu do zlata vredne zmage

T.S., 23.03.2013
SNTL, Vse novice

Nov krog 1. SNTL za moške, nova simultanka favoritov in novi zapleti na dnu lestvice. Najbolj so tokrat presenetili igralci iz Murske Sobote, ki so na gostovanju s 5:4 premagali favorizirano ekipo NTK Krka I, nov poraz mladcev iz Puconcev pa pomeni, da bodo morali varovanci trenerja Ungerja v zadnjih dveh krogih iztržiti vsaj eno zmago, če želijo obstati med elito. Ekipa NTK Ilirija si je z današnjo zmago že skorajda zagotovila končno 4. mesto. 

Peršolja zgolj olepšal osebno statistiko

Najboljši ekipi SNTL v zadnjih letih NTK Kema Puconci I in ŽNTK Zavarovalnica Maribor sta v 16. krogu 1. SNTL zabeležili novi lahki zmagi. Pucončani so na gostovanju v Vrtojbi proti NTK Iskra Letrika slavili s 5:1, z identičnim rezultatom pa so Mariborčani v štajerskem derbiju ugnali NTK Ptuj. Obe tekmi sta se odvili po pričakovanjih, za edino presenečenje je poskrbel Ludvik Peršolja, ki je s 3:0 premagal Bojana Ropošo in Prekmurcu prizadejal zgolj drugi poraz v letošnji sezoni.

Sobočani izkoristili nov boleč poraz Novaka

Če smo pred nekaj tedni poročali, da se utegne prvič v zgodovini kluba NTK Sobota pripetiti, da bi Sobočani izpadli iz 1. SNTL za moške, so varovanci trenerja Mirana Močana po zmagi v preteklem krogu proti oslabljeni Letriki, danes na gostovanju na kolena spravili še favorizirano ekipo NTK Krka I, ki si je že zagotovila končno 3. mesto v elitni ligaški druščini.

Domačini so sicer odlično začeli tekmo in po zmagah Uroša Slatinška in Nevena Karkovića povedli z 2:0, toda po prvem krogu je selektor hrvaške mladinske reprezentance zaradi poškodbe nadaljnje nastope odpovedal in Sobočani so to s pridom izkoristili. Kljub temu je novomeščane znova reševal Slatinšek, ki je z novo ‘trico’ svoj klub pripeljal do vodstva s 4:3. V osmi tekmi sta se nato pomerila Tilen Novak in Mario Kolbl. Kolbl je hitro povedel z 2:0, toda Novak se je vrnil in je imel v 5. nizu pri rezultatu 10:9 tudi žogico za končno zmago, toda serija slabih točk, ki jo je ‘kronal’ z zgrešenim servisom pri rezultatu 10:10 je pomenila, da je Kolbl odločitev o zmagovalcu prenesel na Ožbeja Poročnika, ki je v odločilni tekmi rutinirano s 3:0 premagal mladega Aljaža Šmaljclja ter svoji ekipi, pri kateri je danes 2 zmagi prispeval tudi Gregor Kocuvan, priboril zlata vredni 2 točki v boju za obstanek med elito.

Vse bližje obstanku je tudi ekipa NTK Tempo, ki je danes v sila pomembni tekmi s 5:1 premagala mlade Pucončane, pri katerih je eno točko prispeval le Gorazd Horvat. Druga ekipa iz Puconcev se bo v zadnjih dveh krogih pomerila z ekipama NTK Ptuj in NTK Sobota I, za obstanek v elitni druščini pa bodo varovanci Mirka Ungerja ml. potrebovali vsaj eno zmago, še bolj verjetno pa kar dve.

V zadnji tekmi današnjega dne, kjer sta se ob 19h pomerili ekipi NTK Ilirija in NTS Mengeš, so z rezultatom 5:0 slavili domačini iz Ljubljane. Kljub temu, da se na prvi pogled zdi, da je bila tekma lahka, pa temu še zdaleč ni bilo tako, saj so se štirje obračuni končali z rezulatom 3:2, eden pa je bil odločen po štirih nizih. Z današnjo zmago so si Ilirijani praktično že zagotovili končno 4. mesto za sezono 2012/13, igralce iz Mengša pa čakata še dva stresna kroga, kjer bodo proti ekipama Letrika in Krka I lovili 8. mesto.

16. krog 1. SNTL za moške:

NTK Tempo – NTK Kema II 5:1
(Jazbec – Sukič 3:1, Rosc – Pelcar 3:0, J. Slatinšek – G. Horvat 1:3, J. Slatinšek – Pelcar 3:0, Rosc – Sukič 3:2, Jazbec – G. Horvat 3:2)

NTK Iskra Letrika – NTK Kema I 1:5
(Pejakič – Ropoša 0:3, L. Peršolja – M. Horvat 1:3, K. Peršolja – Škraban 0:3, L. Peršolja – Ropoša 3:0, Pejakič – Škraban 0:3, K. Peršolja – M. Horvat 0:3)

NTK Ilirija – NTS Mengeš 5:0
(Roudi – Orešnik 3:2, Tvrtkovič – Avbelj 3:1, Stojanović – Jazbič 3:2, Tvrtkovič – Orešnik 3:2, Roudi – Jazbič 3:2)

ŽNTK Zavarovalnica Maribor – NTK Ptuj 5:1
(Zafoštnik – Krušič 3:0, Komac – Pavič 3:2, Plohl – Slodej 2:3, Komac – Krušič 3:0, Zafoštnik – Slodej 3:0, Plohl – Pavič 3:0)

NTK Krka I – NTK Sobota I 4:5
(Karković – Kolbl 3:0, U. Slatinšek – Poročnik 3:0, Novak – Kocuvan 1:3, Novak – Poročnik 1:3, Šmaljcelj – Kocuvan 0:3, U. Slatinšek – Kolbl 3:1, U. Slatinšek – Kocuvan 3:1, Novak – Kolbl 2:3, Šmaljcelj – Poročnik 0:3)