SNTL: Za začetek prve lige dva trilerja in zmage favoritov

T.S., 08.10.2017
SNTL, Vse novice

V soboto, 7. oktobra, se je pričela nova sezona Slovenske namiznoteniške lige (SNTL), ki bo letos nekoliko drugačna, saj bo pri ženskah potekalo samo tekmovanje v okviru 1. SNTL.

Razmerje moči pri moških se kljub pestrem prestopnem roku verjetno ne bo prav dosti spremenilo. Aktualni prvaki iz NTK Krka Novo mesto so tudi novo sezono začeli odlično in s 5:0 premagali NTK Ptuj. Zmage so vknjižili tudi vsi preostali favoriti za visoka mesta.

NTK Inter Diskont I je s 5:2 premagal novince med elito iz NTK Savinja Lean Rešitve. Pri domačih sta eno zmago prispevala Jure Slatinšek in Patrik Rosc, ki je sicer tesno z 2:3 izgubil proti najboljšemu igralcu gostujoče ekipe Mitji Horvatu, ki je vknjižil trojček zmag. NTK Kema I je bila s 5:3 boljša od NTD Kajuh-Slovan IŽNTK Maribor pa je s 5:2 premagal NTK Arrigoni.

V preostali tekmi 1. kroga je bilo še najbolj vroče. Domači NTS Mengeš je za las ušel porazu proti NTK Sobota in na koncu slavil s 5:4. Zadnjo točko je prispeval Andraž Avbelj, ki je v odločilni tekmi s 3:0 premagal Gaja Vidmarja, ki letos v Soboti igra ob boku Bojanu Paviču in Tomažu Roudiju.

V ženski 1. SNTL sta 1. krog zaznamovali stari znanki Špela Polončič in Kristina Rahotin Pavič. Prva je svojo ekipo NTD Kajuh-Slovan popeljala do zmage nad NTK Kema 5:0, druga pa ekipo NTK Vesna do zmage nad NTK Preserje 5:2.

Za Izolanke iz NTK Arrigoni so bile tokrat uspešne Jana LudvikLea Paulin in Urška Čokelj, ki so s 5:0 odpravile NTK Letrika. Sezono so uspešno pričele tudi igralke NTK Muta, ki so bile s 5:1 boljše od NTK Jesenice, na derbiju kroga pa je NTK Ptuj 5:4 premagal NTK Logatec.

SNTL 2017/18
Uradna stran tekmovanja
1. SNTL (m)
2. SNTL (m)
3. SNTL (m)
1. SNTL (ž)