SNTL: V prvih tekmah polfinala presenetljiva zmaga Korošcev

T.S., 06.05.2017
SNTL, Vse novice

Po premoru med katerim smo dobili letošnje državne prvake in naše reprezentante spremljali na mednarodni sceni, se je danes s končnico na koledar NTZS vrnila Slovenska namiznoteniška liga. V prvih tekmah polfinala so favoriti v gosteh po pričakovanjih prišli do velike prednosti na treh obračunih, drugače je bilo le na Ravnah na Koroškem, kjer so domačini presenetili Kemo.

Poročnik svoje soigralce komandiral do zmage

V tekmi med 2. in 3. uvrščenima ekipama rednega dela sta se na Koroškem merila NTK Kema I in NTK Inter Diskont I. Pri domačih je na klopi za rezerve danes svojo ekipo spodbujal Ožbej Poročnik, ki se po težji poškodbi v gorah jutri vrača na namiznoteniško sceno na 3. OT za člane v Puconcih (!). Navdahnjeni domačini v postavi Mitja HorvatJanez Petrovčič in Darko Jamšek, ki skupaj štejejo že častitljivih 124 let, so bili danes premočni za Prekmurce in so slavili s 5:2. Nekdanji član Keme Horvat je vknjižil tri zmage, svoje sta dodala še Jamšek in Petrovčič z zmagama nad Bojanom Ropošo oz. Dominikom Škrabanom.

V Mariboru podobnega presenečenja ni bilo. Domači ŽNTK Maribor je bil proti trikratnim branilcem naslova iz NTK Krka I povsem brez moči, čeprav pri Dolenjcih znova ni zaigral Uroš Slatinšek. Mladeniči v postavi Tilen NovakPeter Hribar in Tilen Cvetko (ki v primerjavi s Korošci skupajo štejejo le 55 let) so slavili s 5:0 in pri tem izgubili le 5 nizov. Vse povratne tekme polfinal bodo na sporedu v sredo, 10. maja.

Paulinova v neverjetni tekmi Primorkam izborila zmago

Precej bolj pestro, kot pri moških, je bilo na prvih tekmah pri ženskah. Branilke naslova iz NTK Muta so na gostovanju pri NTK Letrika prišel do zmage s 5:3, pri čemer je ključno vlogo odigrala Zala Veronik s trojčkom zmag. Prava drama se je odvijala v Zalogu, kjer se je tekma med NTK Vesna in NTK Arrigoni končala po treh urah bitke.

Domačinke pod vodstvom Bojana Paviča so bolje vstopile v obračun in si priigrale najprej vodstvo z 2:0, ki je nato zraslo na 4:2. Izolanke je pri življenju ohranjala Lea Paulin z dvema zmagama. V sedmi tekmi se je pomerila s 1. igralko domače ekipe Ivano Zera. Paulinova je dobila prva dva niza, nato zapravila zaključne žogice za zmago in tesno izgubila tretji in četrti niz, v odločilnem nizu pa prikazala zmagovalni karakter ter tekmo na koncu dobila z epskih 3:2 (10, 8, -12, -13, 8). Pri rezultatu 3:4 sta nato svoje opravili še Katrina Sterchi in v zadnji tekmi izkušena Jana Ludvik. Prva je bila s 3:1 boljša od Tjaše Supanič, druga pa s 3:0 od mlade in obetavne Špele Trelec.

Končnica SNTL 2016/17
Uradna stran tekmovanja
1. SNTL moški
1. SNTL ženske
1. SNTL m – kval.
1. SNTL ž – kval.
2. SNTL m – kval.