SNTL: V moškem finalu bo o prvaku odločala tretja tekma!

T.S., 20.05.2017
SNTL, Vse novice

Druga tekma finala moške Slovenske namiznoteniške lige v sezoni 2016/2017 v Novem mestu še ni prinesla prvaka. Odlični nastopi Tilna Cvetka so bili premalo za četrti zaporedni naslov Novomeščanov.

Tokrat obratna zgodba kot na Koroškem

V Drgančevju pri Novem mestu je bilo vse nared za 4. zaporedni naslov domačega NTK Krka, a so izkušeni gostje iz NTK Fužinar Inter Diskont odločitev o prvaku premaknili na sredo. Če je na prvi tekmi Mitja Horvat vknjižil tri zmage, vse ostalo pa je odšlo gostom, je bila plošča tokrat obrnjena. Pri domačinih je blestel Tilen Cvetko, ki je prispeval vse tri točke domačinov in ob tem prvič v karieri premagal Horvata.

‘Mičo’ je za goste prispeval dve točki in ga poraz proti Cvetku ni vrgel iz tira. Petra Hribarja je odpravil v štirih nizih, v odločilni tekmi pa je za zmago s 5:3 brez izgubljenega niza premagal še Nevena Karkovića, ki je na poziciji C v tretjem krogu zamenjal Tilna Novaka, ki je izgubil proti Darku Jamšku (po vodstvu z 2:0 v nizih) in Janezu Petrovčiču. 48-letni super-veteran Jamšek je ob tem zabeležil še izjemno zmago nad Hribarjem po treh tesnih nizih.

Krka četrtič zapored ali Fužinar prvič v zgodovini – vsega štiri leta po ustanovitvi ekipe, ki se je med elito prebila iz 3. SNTL? Odgovor na to vprašanje bo padel na tretji tekmi, ki bo v Novem mestu na sporedu v sredo, 24. maja, ob 17. uri.

Končnica SNTL 2016/17
Uradna stran tekmovanja
1. SNTL moški