SNTL: Težko delo za Krko in Kemo, pomembna zmaga Mengšanov

T.S., 15.01.2017
SNTL, Vse novice

V 1. SNTL za moške smo v 11. krogu videli tri izredno zanimive obračune. Nesporni favoriti za finale iz Novega mesta in Puconcev so se bolj od pričakovanj namučili za novi dve točki, igralci Arrigonija pa so po težkem porazu padli na 5. mesto.

Pucončane so tokrat namučili igralci NTD Kajuh-Slovan, ki so se predstavili v najboljši luči letos in bili blizu presenečenja, a so na koncu vseeno morali priznati premoč s 3:5. Za zmago gostov je bil najbolj zaslužen Dominik Škraban, ki je zabeležil tri zmage. Pri domačih se je izkazal Andraž Novak z dvema, eno je dodal še Denis Pintar, ki je bil boljši od Ropoše.

V Murski Soboti so domačini dodobra namučili aktualne prvake iz NTK Krka, ki so nastopili brez najboljšega igralca domačega prvenstva Uroša Slatinška. Tomaž Roudi je dobil vse tri obračune, Anton Ropoša in Damjan Zeljko pa nista uspela dodati svojega deleža za največje presenečenje v sezoni. Tilen Novak, Peter Hribar in Tilen Cvetko so ostali zbrani in prišli do zmage s 5:3.

Daleč najbolj napeto je bilo v Mengšu, kjer so domačini z zmago s 5:4 nad NTK Arrigoni ujeli zadnji vlak v boju za končnico prvenstva, Primorcem pa močno zagrenili življenje. Pri gostih je trojček zmag zabeležil Erik Paulin, še eno pa je dodal Michele Vigini. Izolane bo bolelo predvsem dejstvo, da sta po vodstvu s 4:3 mlada Vigini in Novel 8. in 9. tekmo proti Orešniku in Avblju izgubila na 8. oz. 9. točki petega niza.

V 1. SNTL za ženske v 11. krogu ni bilo presenečenj. Vse favorizirane ekipe so prišle do zmag, pri tem mesta, ki vodijo v končnico, trenutno držijo NTK Muta, NTK Arrigoni, NTK Vesna in NTK Logatec.

SNTL 2016/17
Uradna stran tekmovanja
1. SNTL (m)
2. SNTL (m)
3. SNTL (m)
1. SNTL (ž)
2. SNTL (ž)