SNTL: Podprvaki preživeli vroče gostovanje v Izoli

T.S., 23.10.2017
SNTL, Vse novice

3. krog 1. SNTL za moške se bo zaključil s prestavljeno tekmo med NTS Mengeš I in NTK Kema, ki bo na sporedu v torek, 24. oktobra. Glavnica tekem je bila seveda odigrana na termin v soboto, najbolj pa si lahko oddahnejo v taboru NTK Inter Diskont, kjer so se z gostovanja na Obali vrnili s celo kožo.

Znova je bil pri Korošcih odrešitelj Mitja Horvat, ki je zabeležil tri zmage, a je moral proti Matiji Novelu in Eriku Paulinu zanju garati pet nizov. Pri gostih je sicer tokrat prvič po 2. aprilu 2016 v 1. SNTL nastopil Ožbej Poročnik, ki je svoj obračun proti Paulinu izgubil z 0:3 v nizih. Erik je za domače prispeval dve točki, eno je dodal še Michele Vigini. Za Inter Diskont je svoje z dvema zmagama pristavil Janez Petrovčič, medtem ko Darko Jamšek z dvema porazoma ni imel svojega dne.

Prvaki iz NTK Krka I so s 5:0 odpravili NTD Kajuh-Slovan I, brez poraza po ostaja tudi ŽNTK Maribor, ki je na gostovanju v Soboti iztržil zmago s 5:2.

Prav posebno pohvalo si zaslužijo v Savinji, kjer so domačini iz NTK Savinja Lean Rešitve v domači dvorani proti “avtsajderjem” v letošnji sezoni iz NTK Ptuj z rezultatom 5:1 prišli do prve zmage med elito. Bolj kot športni uspeh, velja izpostaviti elan novega kluba, ki je zrasel v sožitju zagnanih Patrika Rosca in Jake Golavška. S svojo energijo namizni tenis v Savinjski dolini zares predstavljata na način, ki bi mu morali slediti tudi drugi klubi, zato fanta (in ostali udeleženi), kapo dol.

V žesnki 1. SNTL je bilo preteklo soboto bolj vroče. Po 3. krogu se na vrhu brez poraza nahajata le še NTK Muta in NTK Vesna. Korošice je že drugo tekmo zapored z zmago v 9. tekmi rešila povratnica med namiznoteniško sceno Nika Naglič, medtem ko so igralke iz NTK Vesna tokrat na gostovanju pri NTK Arrigoni izvlekle pomembno zmago z rezultatom 5:3. Blestela je Ivana Zera s trojčkom zmag.

Nekdanji derbi med NTK Logatec in NTK Letrika je tokrat s 5:3 pripadel Logatčankam. Nina Zupančič je vknjižila nove tri zmage, potem ko se je v prejšnjem krogu po več letih premora znova vrnila.