SNTL: NTK Krka in NTK Muta jesenska prvaka

T.S., 04.12.2016
SNTL, Vse novice

V soboto, 3. decembra, je potekal zadnji krog Slovenske namiznoteniške lige, v katerem je bila večina pozornosti usmerjena na tekmo v Puconcih, kjer sta se udarila NTK Kema in NTK Krka. Pri ženskah so igralke NTK Muta tudi brez dvojčic Veronik ostale neporažene.

Po koncu zlatega obdobja ŽNTK Maribor, zadnja leta v slovenskem ligaškem prostoru prevladujeta NTK Kema Puconci in NTK Krka Novo mesto. Tudi letos vse kaže, da se bosta ekipi ponovno udarili za naslov prvaka. Osem krogov so bili oboji neporaženi, včeraj pa se je moralo ‘nekaj vdati’. Popustili so domačini iz Keme, pri katerih je tolažilno točko priboril Dominik Škraban z zmago nad Tilnom CvetkomUroš Slatinšek in Peter Hribar sta zabeležila dve zmagi, na koncu se je ‘oddolžil’ še Cvetko z zmago nad Pelcarjem. Po polovici prvenstva je najboljši igralec Slatinšek z izkupičkom zmag in porazov 20:0.

Tretje mesto po jesenskem delu pripada ŽNTM Maribor, ki je v 9. krogu s 5:2 premagal NTS Mengeš, četrti pa so Fužinarji iz NTK Interdiskont. Korošci so bili s 5:0 boljši od zadnjeuvrščene Olimpije. Igralci NTK Sobota so z zmago nad NTK Arrigoni prišli na 5. mesto in ostajajo v boju za končnico, Izolani so z istim izkupičkom na 6. mestu pred Mengšom, Kajuh-Slovanom in Ilirijo.

V 2. SNTL so jesenski del dobili igrali NTK Savinja (Jure Slatinšek, Patrik in Oskar Rosc), v 3. SNTL po polovici prvenstva vodi NTS Cornilleau Mengeš II (Aljaž Frelih, Nejc Erjavec, Tim Pavli, Bor Rutar, Matej Prezelj).

Pri ženskah so igralke NTK Muta s 5:2 ugnale NTK Kema in v osmi tekmi prišle že do osme zmage. S tem potrjujejo status favoritinj in napovedujejo še drugi zaporedni naslov po razpadu ekipe Fužinarja, kjer so dolga leta vladale Manca Fajmut, Asya Kassabova, Zala Veronik in Nika Veronik. Igralke NTK Arrigoni z enim porazom trdno držijo drugo mesto, tretje so igralke NTK Vesna, nato pa sledijo NTK Logatec, NTK Letrika in NTD Kajuh-Slovan z istim izkupičkom 4:4.

Najkoristnejša igralka jesenskega dela je Vesna Rojko (Muta) s 15 zmagami brez poraza. Brez poraza je tudi Zala Veronik, ki ima 12 zmag. V 2. SNTL prvo mesto pripada NTK Preserje.

SNTL 2016/17
Uradna stran tekmovanja
1. SNTL (m)
2. SNTL (m)
3. SNTL (m)
1. SNTL (ž)
2. SNTL (ž)