SNTL: Letrika vse bližje mestu v končnici

T.S., 16.02.2014
SNTL, Vse novice

Včeraj je bilo v namiznoteniških dvoranah po Sloveniji vse v znamenju Slovenske namiznoteniške lige, saj so bile aktivne prav vse ekipe v vseh podligah. Med elito vse bolje kaže Primorcem, v 2. SNTL za moške pa ni več neporaženih ekip.

Mengešani s praznimi naboji, Založanke še ostajajo v boju

Na suverene zmage favoriziranih treh ekip letošnjega državnega prvenstva smo se že navadili. Trenutno vodilni igralci ŽNTK Zavarovalnica Maribor so tokrat na ‘derbiju’ proti NTK Olimpija slavili s 5:0, aktualni državni prvaki iz Puconcev so s 5:1 premagali ekipo NTK Tempo, letošnji tihi favoriti za naslov iz NTK Krka I pa so bili uspešnejši od NTK Ilirija, bilo je 5:1.

Igralci NTS Mengeš bi morali v boju za 4. mesto, ki še vodi v playoff, včeraj proti NTK Letrika nujno zabeležiti zmago, vendar so bili Ludvik PeršoljaJanez Tomše in Janez Petrovčič prepričljivo boljši s 5:0 in se tako učvrstili na zadnjem mestu, ki še vodi v končnico, Mengešane pa tja vodi le še teorija. Ekipa NTK Kema II proti kadetski ekipi iz Ptuja ni imela nikakršnih težav.

Bolj zanimivo je bilo pri ženskah, kjer so nepremagljive Fužinarke tokrat s 5:0 odpihnile mlade Slovanke, igralke iz NTK Arrigoni pa so tokrat z Jano Ludvik s 5:2 premagale Ilirijanke.

Ekipa NTK Vesna je tokrat pokazala svoj potencial in s 5:3 premagala NTK Muta, ki je tako zdrsnil na 2. mesto, ki ga sedaj zasedajo Logatčanke, ki so s 5:3 premagale ekipo NTK Letrika. Boj za 4. mesto bo pri ženskah tako še precej oster, v njem pa po pomembni zmagi ostajajo tudi Založanke, ki pa jih v nadaljevanju rednega dela prvenstva čaka precej zahteven urnik, toda ob dobrih predstavah Kristine RahotinIvane Zere in Rebeke Lukič je mogoče še prav vse.

Prve težave za Štajerce

Po 12 zaporednih zmagah, so včeraj prvi poraz v sezoni v 2. SNTL za moške vknjižili Štajerci iz NTK Šternmatik Cirkovce. V prvi tekmi dneva je v odločilni tekmi vodilni ekipi prvenstva z zmago nad Timom Fridrihom s 3:2 kožo rešil Luka Krušič, popoldne pa so bili od Štajercev s 5:4 boljši igralci iz NTK Muta, kjer je bil junak odločilne tekme Jure Škurnik. Omeniti velja, da je svoj prvi posamični poraz v sezoni včeraj zabeležil Danilo Piljak (33:1), zanj pa je bil odgovoren Gregor Kocuvan. Na drugem mestu še naprej ostaja ekipa NTK Arrigoni, ki pa bo imela sedaj celo priložnost, da v neposrednem obračunu premaga Štajerce in si zagotovi 1. mesto ter preboj med elito.

V 3. SNTL za moške se zdita 1. in 2. mesto že oddano in sicer ekipama NTK Fužinar in NTK Logatec, prav tako pa pred zadnjim krogom v 2. SNTL za ženske vse kaže na zmago mladih Logatčank.

Rezultati, lestvice in statistike
1. SNTL moški
2. SNTL moški
3. SNTL moški
1. SNTL ženske
2. SNTL ženske