SNTL: Krka po trilerju v Mengšu ostaja na vrhu lestvice

T.S., 05.11.2017
SNTL, Vse novice

Po 5. krogu 1. SNTL za moške brez poraza še vedno ostajajo ekipe Krka, Inter Diskont I in Kema I. Aktualni prvaki iz Novega mesta so morali za peto zmago v sezoni v Mengšu garati skoraj štiri ure.

Domačini iz NTS Mengeš I so dvoboj začeli odlično in po prvem krogu povedli z 2:1, potem ko je Klemen Jazbič premagal Tilna NovakaDavid Orešnik pa je bil boljši od Tilna Cvetka. V drugem krogu sta Peter Hribar in Cvetko poskrbela za zrcalno sliko in dvoboj izenačila na 3:3. Jazbič je nato z 12:10 v petem nizu domačine popeljal do vodstva s 4:3, a sta Hribar in Novak z zmago nad Orešnikom in Andražem Avbljem poskrbela, da je zmaga odšla na Dolenjsko. Zadnji obračun med Avbljom in Novakom se je končal z rezultatom 3:1 za slednjega.

V zmagovalnem ritmu ostajajo tudi lanski vice-prvaki iz NTK Inter Diskont I, ki so v 5. krogu s 5:2 premagali domači NTK Sobota. V prejšnjem krogu je Ožbej Poročnik proti Mengšu z zmago nad Jazbičem dosegel svojo prvo zmago po povratku, tokrat pa sta glavno vlogo odigrala Mitja Horvat s tremi in Janez Petrovčič z dvema točkama. Prihodnjo soboto Korošce čaka ‘sosedski’ derbi proti ŽNTK Maribor, ki je v tokratnjem krogu prvič v letošnji sezoni obračun končal brez točk.

Od Štajercev so bili s 5:3 boljši igralci NTK Kema I, ki držijo stik z vrhom in brez poraza pričakujejo na papirju lahek obračun proti NTK Ptuj v 6. krogu. Proti Mariboru je bil odličen nekdanji mladinski reprezentant Tomaž Pelcar, ki je vknjižil tri zmage, medtem ko je nekdanji državni prvak Bojan Ropoša dodal dve.

V preostalih obračunih je NTD Kajuh Slovan I5:1 premagal NTK Ptuj, igralci NTK Savinja Lean Rešitve pa so po prvi zmagi med elito v 4. krogu, na gostovanju pri NTK Arrigoni tokrat dožveli prepričljiv poraz z 0:5.

V 1. ženski SNTL je bilo v 5. krogu daleč najbolj vroče v Logatcu, kjer so vodilne na lestvici iz NTK Vesna po 2 urah bitke izvlekle celo kožo in slavile s 5:4. Pri domačinkah se je izkazala povratnica na sceno Nina Zupančič, ki je zabeležila trojček lepih zmag – proti Špeli Trelec, Kristini Pavič Rahotin in Ivani Zeri. V odločilnem obračunu je zmago gostjam prinesla Trelčeva, ki je bila s 3:1 boljša od Kaje Okorn.

Na preostalih terenih so igralke NTK Arrigoni in NTK Muta prišle do suverenih zmag in z izkupičkom 4:1 ostajajo na drugem oz. tretjem mestu ligaške tabele. Z zmago nad NTK Jesenice na 4. mestu lestvice ostajajo igralke NTD Kajuh Slovan.

SNTL 2017/18
Uradna stran tekmovanja
1. SNTL (m)
2. SNTL (m)
3. SNTL (m)
1. SNTL (ž)