SNTL: Krka in Muta zmagovalca rednega dela prvenstva

T.S., 02.04.2017
SNTL, Vse novice

V soboto, 1. aprila, se je končal redni del sezone Slovenske namiznoteniške lige. V elitnih divizijah sta ekipi NTK Krka Novo mesto I in NTK Muta potrdili jesenski naslov in prišli do najboljšega izhodišča pred končnico prvenstva, ki se bo pričela 6. maja.

Novomeščani znova brez poraza, na zadnjem mestu Ilirija

Pred zadnjim krogom rednega dela 1. SNTL za moške je bilo še vedno odprt boj za 1. mesto na lestvici za katerega sta se v neposrednem obračunu pomerili ekipi NTK Krka I in NTK Kema. Novomeščani so bili še drugič letos boljši in so slavili z rezultatom 5:2 (Hribar 2, Cvetko 1, Karković 1 in Slatinšek 1) ter tako sezono rednega dela zaključili z 18 zmagami brez poraza. Pucončani so izgubili le obe tekmi z branilci naslova in še enkrat več osvojili 2. mesto. Uroš Slatinšek je še enkrat več potrdil status najboljšega igralca v ligi – zabeležil je 31 zmag v prav toliko tekmah.

Mesto v končnici je bilo že pred zadnjim krogom oddano ekipama NTK Inter Diskont I in ŽNTK Maribor. Ekipi s Koroške oz. Štajerske sta redni del zaključili s prepričljivima zmagama nad NTK Olimpija in NTS Mengeš I. Zadnje mesto na lestvici je osvojil NTK Ilirija (1:17), z istim izkupičkom zmag in porazov je 9. mesto pripadlo Olimpiji, ki jo sedaj čakajo dodtane kvalifikacije za obstanek proti kočevskemu NTK Melamin.

Preboj v 1. SNTL je uspel igralcem NTK Savinja (Jure Slatinšek, Patrik Rosc in Oskar Rosc), ki so v 2. ligi ostali brez poraza v sezoni in bodo zagotovo že v prihodnji sezoni ogrožali mesto v končnici prvenstva. V 3. SNTL za moške so sezono na prvem mestu brez poraza končali igralci NTS Cornilleau Mengeš II.

Mučanke osvojile 1. mesto, a pokazale ranljivost

Spomladanski del 1. SNTL za ženske je bil nekoliko bolj zanimiv, kot pri moških, saj so aktualne državne prvakinje iz NTK Muta brez dvojčic Veronik v postavi proti koncu rednega dela doživele dva poraza. Najprej so v 16. krogu izgubile proti NTK Vesna, nato pa v 17. krogu še proti NTK Arrigoni. Izolanke so na koncu z enakim izkupičkom zmag in porazov 14:2 osvojile 2. mesto, Založanke so bile tretje. Mesto v končnici prvenstva so ujele še igralke NTK Letrika.

Najboljša igralka rednega dela prvenstva je bila Vesna Rojko (NTK Muta), ki je ob le treh porazih nanizala kar 32 zmag. V 2. SNTL za ženske so na 1. mestu sezono končale igralke NTK Preserje.

Polfinalni pari 1. SNTL – moški
NTK Krka I (1) – ŽNTK Maribor (4)
NTK Kema (2) – NTK Inter Diskont I (3)

Polfinalni pari 1. SNTL – ženske
NTK Muta (1) – NTK Letrika (4)
NTK Arrigoni (2) – NTK Vesna (3)

Prve tekme bodo na sporedu 6. maja. Finale se prične 17. maja. Gostitelj prve tekme je slabše rangirana ekipa, 2. in potencialna 3. tekma se igra v dvorani višje rangirane ekipe.

SNTL 2016/17
Uradna stran tekmovanja
1. SNTL (m)
2. SNTL (m)
3. SNTL (m)
1. SNTL (ž)
2. SNTL (ž)