SNTL: Krka in Arrigoni do prednosti v finalni seriji

T.S., 17.05.2017
SNTL, Vse novice

Danes sta bili na Ravnah na Koroškem in v Izoli odigrani prvi finalni tekmi Slovenske namiznoteniške lige za moške in ženske. Na Koroškem so domačini zapravili lepo priložnost za vodstvo v finalu, medtem ko so se na Primorskem domačinke uspešne.

Horvat ni bil dovolj

Sodeč po prvi tekmi finala pri moških lahko letos pričakujemo še četrti zaporedni naslov NTK Krka Novo mesto. Tudi brez Uroša Slatinška so Tilen NovakTilen Cvetko in Peter Hribar ob pomoči Nevena Karkovića na klopi naredili levji delež k obrambi naslova. Pri domačinih je odlični Mitja Horvat zabeležil trojček zmag, vse ostalo pa je odšlo na Dolenjsko. Dve zmagi sta pribeležila Cvetko in Hribar, eno je prispeval Novak.

Tekma se je na stran Krke prevesila v prvem krogu obračuna, ko sta Cvetko in Hribar izvlekla težki tekmi proti Darku Jamšku in Janezu Petrovčiču. Hribar je po zaostanku z 0:2 v petem nizu z 11:9 premagal Jamška, Cvetko pa je prav tako po zaostanku z 0:2 premagal Petrovčiča z 11:8 v odločilnem nizu. Cvetko je kasneje premagal še Jamška, Hribar pa Petrovčiča, ki danes ni imel svojega dne in je v 8. tekmi z 1:3 izgubil še proti Novaku. Kapital bodo Dolenjci skušali unovčiti že v soboto, ko bo v Novem mestu na sporedu morda že odločilna 2. tekma finala.

Primorke doma v izvrstni formi

Pri ženskah so branilke naslova iz NTK Muta na gostovanju pri NTK Arrigoni danes ostale praznih rok. Poraz z 2:5 bodo skušale pozabiti na domačem terenu, kjer bo v soboto odigrana druga tekma finala, prihodnjo sredo pa potencialno še tretja.

Korošice je danes nekaj časa pri življenju držala Vesna Rojko, ki je dobila obe svoji tekmi proti Urški Čokelj in Lei PaulinMelita Verhnjak in Zala Veronik danes nista vknjižili zmage. Veronikova je izgubila vse tri tekme proti Čokljevi, Lei Paulin in Jani Ludvik, ki je bila 100 % in prispevala dve točki. Zmago je v 7. tekmi potrdila Paulinova, ki je s 3:1 premagala Zalo.

Glede na formo v končnici se utegne zgoditi, da bomo v sredo dobili nove državne prvakinje. Lani so Mučanke prekinile 7-letno vladavino Inter Diskonta.

Končnica SNTL 2016/17
Uradna stran tekmovanja
1. SNTL moški
1. SNTL ženske