SNTL: Korošci že v drugi sezoni med elito do velikega finala

T.S., 12.05.2017
SNTL, Vse novice

Letošnji finale 1. SNTL za moške utegne biti nasproti pričakovanjem še kako zanimiv. Odhod Darka Jorgića v tujino in manjko suspendiranega Uroša Slatinška odpirata vrata za novopečene finaliste iz NTK Fužinar Inter Diskont.

Lahko Fužinar prekine vladavino Krke?

Korošci so tudi na drugi tekmi polfinala na gostovanju pri NTK Kema I slavili z rezultatom 5:2 in si tako v četrti sezoni obstoja moške ekipe že priigrali nastop v velikem finalu. Mitja HorvatDarko Jamšek in Janez Petrovčič ob pomoči Ožbeja Poročnika na klopi so Prekmurce strli kljub začetnemu porazu Petrovčiča proti Tomažu Pelcarju. Drugo točko domačinom je priigral Bojan Ropoša, ki je s 14:12 v petem nizu premagal Jamška, Dominik Škraban pa je tokrat streljal s praznimi naboji. Pri gostih je bil neomajen Horvat, ki bo glavno orožje Korošcev tudi v finalu.

Še četrto leto zapored bomo v finalu spremljali ekipo NTK Krka I, ki je tokrat občutno pomlajena. Vsaj v polfinalu sta manjkala Uroš Slatinšek in Neven Karković. V primeru, da pri Dolenjcih ne bo prišlo do rotacij pred finalom, bodo četrti zaporedni naslov tako lovili mladi in precej neizkušeni Tilen NovakTilen Cvetko in Peter Hribar. Igralci Krke v polfinalu proti ŽNTK Maribor niso imeli niti najmanjših težav in so na obeh tekmah slavili s 5:0, a Fužinar utegne predstavljati precej večji izziv, sploh ob dejstvu, da se Horvat nahaja v izjemni formi in je proti taki ekipi Krke povsem mogoče, da vknjiži tri točke. Prva tekma finala bo na sporedu v sredo, 17. maja.

Branilke naslova izvlekle celo kožo

Igralke NTK Muta so v drugi tekmi polfinala na domačih tleh po maratonu premagale NTK Letrika5:4 in se prebile v finale, kjer se bodo letos merile z ekipo NTK Arrigoni. Korošice so povedle s 4:2, nato pa sta prvi igralki Vesna Rojko in Zala Veronik izgubili proti Gaji Mavri in Nini Pavlin. Tekma se je tako odločala v 9. dvoboju, kjer je Melita Verhnjak unovčila izkušnje in s 3:1 (11, -7, 9, 12) premagala Tino Mozetič.

Finale bo letos izredno odprt, saj se v odlični formi nahajajo tudi igralke Arrigonija. Mlada Lea Paulin napreduje z velikimi koraki, nazaj je tudi izkušena Jana Ludvik, ki je v drugi tekmi polfinala že prikazala pravi obraz in vknjižila dvojček suverenih zmag nad Ivano Zero in Špelo Trelec. Pri Izolankah sta nato tu še Urška Čokelj in Katrina Sterchi, ki lahko na svoj dan pošteno zagrenita življenje tudi igralkam Mute. Sodeč po polfinalnih obračunih lahko vlogo favoritinj pred finalom morda celo pripišemo Primorkam.

Olimpija ostaja med elito

Sočasno s končnico prvenstva, se v teh dneh odvijajo tudi boji za obstanek. Igralci NTK Olimpija so si mesto med elito znova zagotovili po dodatnih kvalifikacijah, kjer so bili z 2:0 v tekmah boljši od kočevskega NTK Melanin. V boju za 2. SNTL je na obračunu med NTK Prebold in NTK Krka II po dveh tekmah stanje izenačeno na 1:1. O končni usodi bo odločala sobotna tekma.

Končnica SNTL 2016/17
Uradna stran tekmovanja
1. SNTL moški
1. SNTL ženske
1. SNTL m – kval.
1. SNTL ž – kval.
2. SNTL m – kval.