SNTL: Fužinar po zmagi nad Mariborom skočil na 3. mesto

T.S., 07.01.2017
SNTL, Vse novice

Z 10. krogom 1. SNTL za moške se je pričelo namiznoteniško dogajanje v Sloveniji za leto 2017. Zanimivo je bilo predvsem na Štajerskem, kjer so domači večkratni prvaki morali priznati premoč igralcem Fužinarja in trenutno padli na 4. mesto, ki še vodi v končnico prvenstva, a v polfinalu vodi v dvoboj proti aktualnim prvakom iz Novega mesta.

Domačini so si z dvema zmagama Danila Piljaka in točkama Matica Slodeja ter Matevža Črepnjaka priigrali lepo vodstvo s 4:2 po dveh krogih partij, a je nato sledil odličen zaključek Korošcev iz NTK Fužinar, ki so prišli do pomembne zmage. Mitja Horvat je bil standardno odličen in je zabeležil tri zmage, svoje pa sta na koncu dodala še Janez Petrovčič in Darko Jamšek. Veteran Jamšek je v odločilni tekmi znova potrdil, da še zdaleč ni za v staro šaro in je s 3:1 ugnal Črepnjaka ter svojo ekipo utrdil na 3. mestu ligaške tabele.

NTK Krka in NTK Kema, ki v zadnjih letih bijeta dvoboj za prvaka, sta bila tudi na začetku leta uspešna. Dolenjci so s 5:1 odpravili Olimpijo, Pucončani pa s 5:2 prijatelje iz Murske Sobote. V obračunu med Ilirijo in Mengšom so bili s 5:3 boljši Mengšani, ki z zmago še ohranjajo minimalne upe za končnico. Dobro kaže tudi igralcem NTK Arrigoni, ki so bili tokrat s 5:2 boljši od NTD Kajuh-Slovan. Dober zaključek sezone bi lahko mladim Primorcem prinesel tudi mesto v končnici. Odločale bodo tekme proti Mariboru in Fužinarju.

Pri ženskah večjih pretresov ni bilo. Branilke naslova iz Mute so bile proste, so pa igralke NTK Letrika na gostovanju pri NTK Vesna prišle do pomembne zmage s 5:3 in tako ostajajo v boju za končnico. Ivana Zera s tremi zmagami je bila premalo za uspeh Založank. Logatčanke v letošnji sezoni kažejo dobre predstave in so bile tokrat s 5:4 boljše od NTK Ptuj. Zmaga jih v tem trenutku ohranja na poziciji za končnico.

Odigrani so bili tudi dvoboji 2. in 3. SNTL, vse rezultate najdete v povezavah zgoraj desno.

SNTL 2016/17
Uradna stran tekmovanja
1. SNTL (m)
2. SNTL (m)
3. SNTL (m)
1. SNTL (ž)
2. SNTL (ž)