Sneg okrnil nadaljevanje državnega prvenstva

T.S., 08.12.2012
SNTL, Vse novice

Prvo veliko sneženje, ki je zavzelo praktično celo državo, je vplivalo tudi na igranje namiznoteniških prvoligaških dvobojev. Zaradi prometnih težav, ki sta jih sneg in sploh vremenske nevšečnosti povzročila na Goriškem in Vipavskem, sta namreč bila preložena derbija 7. kroga v obeh prvih ligah. Tako ženska kot moška ekipa Iskre Letrika iz Vrtojbe proti vodilne prve ekipe Keme Puconci oz. Aktualnih državnih prvakinj s Koroške, namreč nista mogli odigrati svojih dvobojev, pravzaprav derbijev tega kroga, ki bosta odigrana pozneje. Kljub temu pa so ljubitelji bele žogice spremljali nekaj zanimivih in tudi presenetljivih dvobojev.

Razočaranje Velenjčanov in Mengšanov

V prvi moški ligi, so aktualni državni prvaki Mariborčani, na štajerskem spopadu na Ptuju imeli le nekoliko težji trening, saj Ptujčani letos niso niti senca lanske ekipe, ki se je znašla v zgornji polovici lestvice. Ob tem so gostitelji tokrat popolnoma odpovedali, tako da so mariborski zavarovalničarji brez Gregorja Zafoštnika dosegli visoko zmago. Edino točko za gostitelje je dosegel Matic Slodej, ki je ugnal Zvonka Plohla, povsem pa je razočaral izkušeni Bojan Pavič, ki je poleg dvoboja proti Gregorju Komacu, izgubil tudi dvoboj proti Matevž Črepnjaku.

Še večje razočaranje, kot Ptujčani, so doživeli Velenjčani, ki po lepi zmagi v preteklem krogu niso uspeli osvojiti niti ene same točke na gostovanju pri mlajši ekipi Keme v Puconcih. Res je, da so gostje nastopili brez svojega prvega igralca Jureta Slatinška, vendar so si zagotovo nadejali boljšega rezultate na tekmi, ki je bila zelo pomembna v boju za obstanek.

V primerjavi s Kemo Puconci II, pa so v Prekmurju razočarali oslabljeni Sobočani, ki se brez izkušenega Gregorja Kocuvana niso mogli resneje upirati Urošu Slatinšku in Nevenu Karkoviću, edino točko pa so gostitelji osvojili po zmagi Maria Kolbla proti Tilnu Novaku, ki pa je bil tudi boljši od Iztoka Dolamiča.

Derbi pri dekletih preložen, Logatčanke še naprej brez poraza

Med dekleti bi moral biti v ospredju spopad Iskre Letrika in Fužinarja Interdiskonta, dveh večkratnih državnih prvakinj, a ker Korošice niso mogle priti do Vrtojbe, so  bili odigrani samo trije dvoboji. Vodilne Notranjke iz Logatca so potrdile vlogo favoritinj na gostovanju pri ljubljanskih „železničarkah“, saj Nina Zupančič, Katja Gutnik in Sanja Smiljanič igrajo trenutno v odlični formi. Tokrat so proti letos oslabljenim „železničarkam“, kjer sta razočarali tudi Ivana Zera in Tjaša Založnik, še lažje kot je bilo pričakovati prišle do sedme zmage zapovrstjo.

Na Kodeljevem so bile v vlogi favoritinj gostje, in sicer igralke Mute, a so nastopile brez prve igralke Vesne Rojko, kar so Kajuhovke z izvrstno veteranko Špelo Polončič izkoristile in dosegle presenetljivo in zasluženo zmago. Ob treh Špelinih točkah je dve prispevala še ena izkušena domačinka Tina Nemarnik.

Na derbiju začelja v Spodnji Šiški so prvi par točk v letošnjem prvenstvu osvojile igralke Ilirije, a bi se lahko vse skupaj končalo tudi drugače. Mlada Rebeka Lukič je premagala vse tri gostiteljice, na njeno žalost pa izkušenejše soigralke Tina Steinman in Tjaša Supanič nista bili sposobni zbrati še dveh točk.

Rezultati 7. kroga v I. SNTL, moški:

Ptuj – Zavarovalnica Maribor 1:5
(Pavič – Komac 1:3, Slodej – Plohl 3:2, Krušič – Črepnjak 1:3, Slodej – Komac 0:3, Pavič – Črepnjak 0:3, Krušič – Plohl 0:3)

Edigs Mengeš – Ilirija 0:5
(Avbelj – Roudi 2:3, Jazbič – Stojanovič 1:3, Orešnik – Tvrtkovič 1:3, Jazbič – Roudi 0:3, Avbelj – Tvrtkovič 1:3)

Kema Puconci II – Tempo Velenje 5:0
(G. Horvat – Jazbec 3:2, Sukič – Kljajič 3:0, Pelcar – Rosc 3:1, Sukič – Jazbec 3:0, G. Horvat – Rosc 3:1)

Sobota – Krka 1:5
(Poročnik – U. Slatinšek 0:3, Kolbl – Novak 3:2, Dolamič – Karković 0:3, Kolbl – Slatinšek 0:3, Poročnik – Karković 1:3, Dolamič – Novak 0:3)

Kema Puconci I – Iskra Letrika preloženo

Rezultati 7. kroga v I. SNTL, ženske:

Ljubljana – Logatec 2:5
(Breskvar – Zupančič 0:3, Zera – Smiljanič 3:0, Založnik – Gutnik 1:3, Zera – Zupančič 1:3, Štulanovič – Gutnik 0:3, Založnik – Smiljanič 3:2, Zera – Gutnik 0:3)

Kajuh Slovan – Muta 5:3
(Benčina – Paradiž 2:3, Polončič – Naglič 3:0, Nemarnik – Verhnjak 1:3, Polončič – Paradiž 3:0, Benčina – Verhnjak 0:3, Nemarnik – Naglič 3:0, Polončič – Verhnjak 3:1, Nemarnik – Paradiž 3:0)

Ilirija – Vesna Zalog 5:4
(Zalezina – Lukič 2:3, Terbuc – Steinam 3:1, Kapušin – Supanič 0:3, Terbuc – Lukič 2:3, Zalezina – Supanič 3:1, Kapušin – Steinman 3:1, Terbuc – Supanič 3:0, Kapušin – Lukič 0:3, Zalezina – Steinman 3:0)

Iskra Letrika – Fužinar Interdiskont preloženo

Arrigoni Izola – proste

Pripravil: Oste Bakal

Foto: www.siol.net