Slatinšek pred derbijem zadnjega kroga v destruktivni formi

T.S., 28.11.2016
SNTL, Vse novice

Konec preteklega tedna je bil na sporedu predzadnji krog jesenskega dela 1. SNTL za moške in ženske. Pri moških se bosta za jesenski naslov tako kot je to v zadnjih sezonah že stalnica, udarila NTK Krka in NTK Kema, pri ženskah pa vse kaže na novo simultanko Mučank.

Aktualni državni prvaki iz Novega mesta so tudi v 8. krogu pokazali, da kljub odhodu Darka Jorgića ostajajo z naskokom favoriti za naslov. V domači dvorani so bili s 5:1 boljši od NTK Arrigoni, ki bije podaljšano bitko za preboj v končnico prvenstva. Pri gostih je tolažilno točko osvojil Erik Paulin, ki je bil boljši od Tilna Novaka, zato pa je bil manj radodaren Uroš Slatinšek, ki se je ‘znesel’ nad mladima upoma Matijo Novelom in Michelom Viginijem. Na obeh tekmah je skupaj izgubil le 11 točk, pri čemer je Viginija ugnal na 3, 4 in 3, trenutno najboljšega kadeta v državi Novela, ki je mimogrede v letošnji sezoni že vzel skalp Bojanu Ropoši, pa z neverjetnih 11:0, 11:0 in 11:1. Vsaj v zadnjih letih je to najbolj dominanten rezultat med elito.

Igralci NTK Kema so imeli prav tako lahko delo in so v Ljubljani s 5:0 ugnali NTK Olimpija. Tretje mesto po osmih krogih zaseda ekipa NTK FužinarŽNTK Maribor je četrti, z istim izkupičkom zmag in porazov pa so peti igralci Arrigonija. Eno zmago manj ima na šestem mestu NTK Sobota, v boju ostaja še NTS Mengeš, medtem ko ljubljanski trojček Kajuh-Slovan, Ilirija in Olimpija ‘kraljuje’ na dnu tabele.

Derbi le na papirju

V 1. SNTL za ženske sta se v 8. krogu spopadli doslej še neporaženi ekipi NTK Muta in NTK Arrigoni. Če smo na papirju pričakovali bolj tesen obračun, se je na koncu izkazalo, da Korošice ostajajo glavne pretendentke za naslov. Vesna Rojko ter Zala in Nika Veronik so bile od svojih glavnih tekmic v letošnji sezoni boljše z rezultatom 5:0. Sterchijeva je sicer izsilila peti niz proti Vesni in Niki, vse ostalo pa je bilo precej bolj gladko.

Tako kot pri moških, je tudi pri ženskah največja gneča na sredini lestvice, kjer se za prva štiri mesta borijo NTK Vesna, NTD Kajuh-Slovan, NTK Letrika in NTK Logatec. Ekipe Ptuja, Keme in Jesenic lahko upajo le še na spomladanski čudež.

SNTL 2016/17
Uradna stran tekmovanja
1. SNTL (m)
2. SNTL (m)
3. SNTL (m)
1. SNTL (ž)
2. SNTL (ž)