Ropoša aktualnim prvakom zagotovil zmago proti Novomeščanom

T.S., 28.09.2013
SNTL, Vse novice

Pred ligaškim premorom zaradi evropskega prvenstva, ki se prične prihodnji petek, je bilo ta konec tedna v ligaških dvoranah znova vroče. Največ zanimanja je požela petkova zaostala tekma 3. kroga med aktualnimi prvaki iz Puconcev in letos izjemno nevarnimi Novomeščani.

Prekmurci proti Dolenjcem odnesli celo kožo

V preloženi tekmi 3. kroga 1. SNTL za moške med domačo NTK Kema I in NTK Krka I, smo dobili prvi vpogled v pripravljenost aktualnih državnih prvakov, ki so po tesni tekmi, ki bi se lahko obrnila tudi na stran Dolenjcev na koncu iztržili zmago z rezultatom 5:3. V prvi tekmi je domačin Patrik Sukič nekoliko presenetljivo s 3:0 odpravil Darka Jorgića, toda že v drugi tekmi je Tilen Novak3:2 presenetil Bojana Ropošo in po zmagi Uroša Slatinška nad Mitjo Horvatom, je zmaga Prekmurcev visela na nitki. V drugem krogu je Ropoša ugnal Jorgića, Horvat je bil boljši od Novaka, Slatinšek pa je z zmago nad Sukičem poskrbel, da je bil izid poravnan na 3:3. V izjemno pomembni 7. tekmi je nato Ropoša s 3:0 premagal Slatinška, ki je tako doživel letošnji prvi ligaški poraz, izkušeni ‘Mičo’ pa Jorgiću ni dovolil presenečenja in je tako svoji ekipi priboril prvo pomembno zmago v letošnji sezoni.

Mengšani proti oslabljenim Goričanom do izjemnega preobrata

Danes je bil odigran tudi 4. krog, kjer favoriti niso imeli težav. Prva ekipa iz Puconcev je s 5:0 odpravila NTK TempoŽNTK Zavarovalnica Maribor je na večnem derbiju – ki to trenutno žal ni – proti NTK Olimpija prav tako slavila brez izgubljene tekme, uspešna pa je bila tudi ekipa NTK Kema II, ki proti kadetski ekipi NTK Ptuj ni imela težav in je zabeležila svojo prvo letošnjo zmago, Ptujski mladci pa še naprej ostajajo brez dobljenega niza v eliti.

Zanimivo je bilo v Novem mestu, kjer je dolenjska prva ekipa NTK Krka gostila po treh krogih še neporažene igralce NTK Ilirija. Dolenjci, ki so dan prej klonili proti Pucončanom, so tokrat odigrali odlično in Ilirijane premagali z rezultatom 5:1. Dve točki za domačine sta prispevala Uroš Slatinšek in Darko Jorgić, eno pa Neven Karković, ki je zamenjal obolelega Tilna Novaka in s tem tudi debitiral v letošnji ligaški sezoni. Pri gostih je edino točko z zmago nad Novakom prispeval Tomaž Roudi, ki ima na začetku sezone izjemen score 8:1 in je danes proti Slatinšku zabeležil sploh prvi poraz letos.

Tekma dneva se je vsekakor odvila v Mengšu, kjer so domači igralci s 5:4 premagali NTK Letrika, pri katerih je manjkal nekdanji mladi biser slovenskega namiznega tenisa Janez Tomše. Njegovo odsotnost sta v začetku obračuna dodobra izničila Ludvik Peršolja in Janez Petrovčič, ki sta Goričanom priigrala vodstvo s 4:1, toda izkušeni domačini se s porazom niso sprijaznili in so uprizorili fantastičen povratek. David Orešnik in Andraž Avbelj sta opravila domačo nalogo in brez težav premagala rezervo pri Goričanih Davorja Pejakiča, ključni pa sta bili 7. in 8. tekma. Klemen Jazbič je najprej po zaostanku z 0:2 v nizih proti Peršolji tekmo dobil na 7. točki odločilnega niza, še bolj pa je moral za svojo zmago garati Orešnik, ki je s 3:2 ugnal Petrovčiča, pri tem pa je 4. in 5. niz dobil na 12. oz. 10. točki.

Goričanke presenetljivo lahko odpravile Logatčanke

V 2. krogu 1. SNTL za ženske smo videli prvo manjše presenečenje, saj so igralke NTK Letrika kar s 5:2 premagale lanskoletne vice-prvakinje in NTK Logatec. Pri domačinkah je s tremi zmagami blestela letos še neporažena Nina Pavlin, ki je v dvoboju proti potnici na prihajajoče evropsko prvenstvo Nini Zupančič zmagala z rezultatom 3:2, ob tem pa s 3:0 premagala še Katjo Gutnik. Pomemben preobrat po zaostanku z 0:2 v nizih je v šesti tekmi obračuna proti Sanji Smiljanič uspel tudi Saši Kodermac, ki je pred tem brez izgubljenega niza premagala danes bledo Gutnikovo.

Nina Pavlin, ki se je v zadnjih dveh letih sicer posvetila študiju, je po dveh krogih s 6 zmagami in 0 porazi na vrhu lestvice najboljših igralk v 1. SNTL.

Nina Pavlin, ki se je v zadnjih dveh letih sicer posvetila študiju, je po dveh krogih s 6 zmagami in 0 porazi na vrhu lestvice najboljših igralk v 1. SNTL.

Do svoje druge zmage v sezoni so prišle tudi igralke NTK Muta, ki so na gostovanju pri NTK Vesna zmagale z rezultatom 5:2. Za odmevno zmago proti zimzeleni Kristini Rahotin velja tokrat pohvaliti Melito Verhnjak in Gajo Paradiž. Koroško nadvlado v Ljubljani so z zmago s 5:0 proti NTD Kajuh Slovan potrdile državne prvakinje iz NTK Fužinar, ki so sicer nastopile brez obolele Mance Fajmut.

Za ničeln izplen Ljubljanskih ekip v tekočem krogu, so na gostovanju pri NTK Ilirija poskrbele Primorke iz NTK Arrigoni, ki so slavile z rezultatom 5:1.

Podrobni rezultati, lestvice in statistika
1. SNTL za moške
1. SNTL za ženske