Pucončani z zmago na derbiju osvojili naslov jesenskega prvaka!

T.S., 22.12.2012
SNTL, Vse novice

V Murski Soboti so v 9. krogu 1. SNTL igralci NTK Kema gladko premagali ŽNTK Zavarovalnica Maribor in tako naredili velik korak proti končni osvojitvi naslova.

Horvat in Ropoša Kemi I zagotovila naslov jesenskega prvaka

V edinem pravem namiznoteniškem derbiju ta čas v Sloveniji so igralci NTK Kema I v Murski Soboti z rezultatom 5:2 premagali ŽNTK Zavarovalnica Maribor. Pri domačinih sta blestela Mitja Horvat in Bojan Ropoša. Mitja je zabeležil tri zmage in izgubil vsega en niz proti Gregorju Zafoštniku, obe svoji tekmi pa je dobil tudi Bojan, ki je po hudi borbi s 3:2 premagal Zafoštnika, kar s 3:0 pa je odpravil danes neprepričljivega Grege Komaca. Za goste sta zmagi prispevala Zafoštnik in Zvonko Plohl, ki sta premagala Dominika Škrabana.

Ker ne gre verjeti, da bi si Pucončani in Mariborčani izgubili proti kateri drugi ekipi, se bo prvenstvo verjetno odločalo v zadnjem 18. krogu 1. SNTL, 6. aprila 2013, v Mariboru. Pucončani bodo v primeru brezhibnega učinka potrebovali tri točke.

Ogorčen boj za sredino tabele

Bolj zanimivo kot dvoboj za naslov je spremljati dogajanje na sredini in dnu lestvice, kjer so ekipe letos izjemno izenačene in že vse od prvega kroga naprej bijejo hud boj za visoka mesta. Najbolje trenitno kaže NTK Krka, ki je danes s 5:2 premagal NTS Mengeš. Ključno vlogo pri zmagi Novomeščanov je znova prispeval najboljši igralec dosedanjega poteka prvenstva Uroš Slatinšek, ki v letošnji sezoni še ne pozna poraza in je tudi danes dobil vse tri tekme. Izkazal se je tudi Tilen Novak, ki je s 3:2 premagal Klemena Jazbiča, preostalo zmago pa je nad Andražom Avbljem prispeval še selektor hrvaških mladinskih selekcij Neven Karković.

V neposrednem boju za 4. mesto so igralci NTK Ilirija5:2 premagali oslabljene igralca iz NTK Iskra Letrika, ki so znova nastopili brez Janeza Tomšeta, ključno zmago za igralce iz Spodnje Šiške pa je prispeval Tomaž Roudi, ki je s 3:0 odpravil najboljšega slovenskega mladinca Ludvika Peršoljo.

Šesto mesto po jesenskem delu državnega prvenstva zaseda NTK Ptuj, ki je v 9. krogu s 5:2 premagal NTK Tempo iz Velenja. Brez napake sta odigrala Bojan Pavič, ki je dosegel tri zmage in Matic Slodej, ki je tudi dobil oba svoja obračuna.

Edini pravi derbi zadnjega kroga smo spremljali v Murski Soboti, kjer je NTK Sobota I5:4 ugnala drugo ekipo iz Puconcev. Odločilno točko za Sobočane je prispeval Ožbej Poročnik, kljub temu pa Sobota z dvema zmagama v devetih krogih zaseda predzadnje mesto.

Rezultati 9. kroga 1. SNTL:

Kema Puconci I – Zavarovalnica Maribor 5:2
(Ropoša – Komac 3:0, M. Horvat – Plohl 3:0, Škraban – Zafoštnik 0:3, M. Horvat – Komac 3:0, Ropoša – Zafoštnik 3:2, Škraban – Plohl 0:3, M. Horvat – Zafoštnik 3:1)

Mengeš – Krka 2:5
(Avbelj – Kakrović 0:3, Jazbič – Novak 2:3, Orešnik – U. Slatinšek 0:3, Jazbič – Kakrović 3:1, Avbelj – U. Slatinšek 0:3, Orešnik – Novak 3:0, Jazbič – U. Slatinšek 1:3)

Ilirija – Iskra Letrika 5:2
(Stojanović – Bressan 3:1, Roudi – K. Peršolja 3:0, Tvrtkovič – L. Peršolja 2:3, Roudi – Bressan 3:1, Stojanović – L. Peršolja 1:3, Tvrtkovič – K. Peršolja 3:0, Roudi – L. Peršolja 3:0)

Ptuj – Tempo Velenje 5:2
(Krušič – Jazbec 0:3, Pavič – Kljajič 3:1, Slodej – Rosc 3:0, Pavič – J. Slatinšek 3:0, Krušič – Rosc 1:3, Slodej – Kljajič 3:1, Pavič – Rosc 3:1)

Sobota – Kema Puconci II 5:4
(Poročnik – Pelcar 3:2, Kocuvan – G. Horvat 3:2, Kolbl – Sukič 1:3, Kocuvan – Pelcar 3:1, Poročnik – Sukič 0:3, Kolbl – G. Horvat 3:1, Kocuvan – Sukič 1:3, Kolbl – Pelcar 2:3, Poročnik – G. Horvat 3:1)