Pucončani v soboto začenjajo obrambo naslova ekipnih državnih prvakov

T.S., 04.09.2013
SNTL, Vse novice

V soboto se bo s 1. SNTL za moške tudi formalno pričela nova tekmovalna sezona pod okriljem Namiznoteniške zveze Slovenije. Tokrat bo prvi vikend v septembru rezerviran izključno za elitno divizijo moških in že v 1. krogu nas čaka nekaj zanimivih obračunov.

V preteklih sezonah smo v 1. SNTL za moške spremljali dvoboj za naslov prvaka med prvo ekipo NTK Kema Puconci in Štajerci iz ŽNTK Zavarovalnica Maribor in tudi letos se zdi, da se bosta prav ekipi z vzhoda Slovenije znova udarili za krono, vlogo favoritov pa letos lahko pripišemo Prekmurcem, saj se je pri Mariborčanih letos namreč poslovil Gregor Komac. Njegovo mesto bo skušal zapolniti Matic Slodej, ki sicer še čaka na denarno poravnavo, s katero bo njegov prestop iz NTK Ptuj tudi uradno potrjen. Pri Pucončanih se je letos v prvo ekipo prebil Patrik Sukič, ki se bo moral vsaj na začetku sezone izkazati, saj Dominik Škraban še vedno ni povsem okreval po poškodbi gležnja.

Letošnja sezona prinaša tudi novost in sicer playoff, ki bo odigran v 1. SNTL za moške in ženske.

23. seja I. O. NTZS, 8. sklep
– na koncu rednega dela tekmovanja v sezoni 2013-2014 se v obeh prvih ligah igra play off polfinale (1-4, 2-3) na dve dobljeni tekmi. Finale se igra na dve dobljeni tekmi, v kateri ima višje uvrščena ekipa po rednem delu prednost domačega terena na drugi in eventualno tretji tekmi. Finalne tekme se igrajo sobota, sreda, sobota. Tretje mesto na končni lestvici SNTL zasede ekipa, ki je poražena v polfinalu in je po rednem delu višje uvrščena na lestvici.

Vsekakor bo v elitni moški ligi zanimiv tudi boj za obstanek in sredino tabele. Med močnejše ekipe lahko letos znova uvrstimo NTK Krka, ki se je med prestopnim rokom okrepila z nosilcem treh odličij s 56. MEP v Ostravi Darkom Jorgićem, vedno nevarni NTK Ilirija in NTK Iskra Letrika, kjer se bo letos Ludviku Peršolji in Janezu Tomšetu pridružil Janez Petrovčič.

Povratnik v elitno druščino je letos NTK Olimpija, ki bo nadomestila NTK Sobota, ki je lani sploh prvič v klubski zgodovini izpadel iz 1. SNTL za moške.

Branilci naslova letošnjo kampanjo začenjajo doma proti mlajšim klubskim kolegom, medtem ko se bodo Mariborčani pomerili z ekipo NTK Ptuj, za katero bodo po odhodu Bojana Paviča, Matica Slodeja in Luke Krušiča nastopali mladeniči. Za derbi kroga lahko razglasimo dvoboj v Ljubljani med domačo Ilirijo in igralci iz Vrtojbe.

Ne pozabite, da boste lahko letošnjo sezono SNTL podrobno spremljali na prenovljeni spletni strani Namiznoteniške zveze Slovenije.

1. SNTL moški, 1. krog (sobota, 7. september, ob 17h)

NTK Krka I – NTS Mengeš
NTK Tempo – NTK Olimpija
NTK Kema I – NTK Kema II
NTK Ilirija – NTK Letrika
ŽNTK Zavarovalnica Maribor – NTK Ptuj