Pucončani ponovno na vrhu, derbi v roke Goričanom

T.S., 17.11.2012
SNTL, Vse novice

Po več kot šestih tednih pavze se je danes tudi uradno nadaljevala sezona SNTL. V prvi moški ligi so favoriti za naslov iz Puconcev z zmago s 5:0 ponovno vrgli rokavico Mariborčanom. V derbijih zmagi za NTK Ilirija in NTK Letrika.

Pucončani z gladko zmago ponovno na vrh

Potem ko je bil derbi med Novomeščani in Mariborčani odigran že v sredo, so danes s 1. SNTL nadaljevale še preostale ekipe. Z zmago s 5:0 proti NTK Tempo se je na vrh lestvice ponovno vrnil NTK Kema I iz Puconcev. Pri gostih sta dve zmagi zabeležila Mitja Horvat in Bojan Ropoša, na zmagovita pota pa se je po slabem turnirju TOP ponovno vrnil tudi Dominik Škraban.

SNTL na ntsvet.com
Lestvica in rezultati

Na četrtem mestu ligaške tabele še naprej ostaja NTK Ilirija, ki je doma s 5:4 ugnala NTK Ptuj, pri katerih je s tremi zmagami blestel Bojan Pavič. Za domačine sta dve zmagi prispevala Tomaž Roudi in Mirza Tvrtković, ki je v ključni 9. tekmi ugnal Luko Krušiča, ki je imel proti Stojanoviću na voljo že zaključno žogico, katere pa ni uspel izkoristiti. Če bi se omenjena tekma končala drugače, bi zmaga odšla na Ptuj, saj je Stojanovića premagal tudi Matic Slodej.

Peršolja suveren, Bressan ponovno mož odločitve

Izjemno pomembno zmago v boju za sredino lestvice je na domačem terenu zabeležila tudi ekipa NTK Iskra Letrika, ki je s 5:4 premagala drugo ekipo iz Puconcev. Pri domačinih je blestel Ludvik Peršolja, ki je prispeval tri točke. Janez Tomše je premagal Gorazda Horvata, Luca Bressan pa je v zadnji tekmi s 3:2  Horvatu prizadejal še njegov tretji poraz in tako še drugič letos svoji ekipi zmago priboril po petem nizu odločilne devete tekme! Pri gostih sta dve zmagi prispevala Patrik Sukič in Tomaž Pelcar, kar sedem od devetih tekem pa se je končalo z rezultatom 3:2!

V boju zadnjeuvrščenih ekip na lestvici je NTS Mengeš s 5:3 premagal NTK Sobota I. Prvo ime dvoboja je bil David Orešnik, ki je dobil vse svoje tri obračune.

1. SNTL – 4. krog (17.11.2012):

NTK Tempo – NTK Kema I 0:5
Horvat, M. 2, Ropoša 2, Škraban 1

NTS Mengeš – NTK Sobota I 5:3
Orešnik 3, Jazbič 2; Poročnik 1, Kocuvan 1, Kolbl 1

NTK Ilirija – NTK Ptuj 5:4
Roudi 2, Tvrtković 2, Stojanović 1; Pavič 3, Slodej 1

NTK Iskra Letrika – NTK Kema II 5:4
Peršolja 3, Tomše 1, Bressan 1; Sukič 2, Pelcar 2

NTK Krka I – ŽNTK Zavarovalnica Maribor 2:5
Slatinšek, U. 2; Plohl 2, Zafoštnik 2, Komac 1

Foto: arhiv NTZS (www.ntzs.si)