Pucončani novo dvorano krstili na najboljši možen način, Novomeščani zamajali tla pod nogami Mariborčanov

T.S., 19.10.2013 comments 1
SNTL, Vse novice

Po treh tednih premora se je danes v vseh podligah nadaljevala letošnja sezona SNTL. Po nekajletni vladavini NTK Kema in ŽNTK Zavarovalnica Maribor se očitno dvoboj za naslov prvaka spreminja v troboj, saj so danes Mariborčani na domačem parketu morali priznati premoč igralcem novomeške Krke.

Pucončani novo dvorano krstili z ‘metlo’

V 5. krogu 1. SNTL za moške so že prejšnji teden v novi dvorani v Puconcih zaigrali aktualni državni prvaki NTK Kema I in brez težav s 5:0 odpravili gostujočo ekipo NTS Mengeš. Napeta je bila le peta tekma med Dominikom Škrabanom in Klemenom Jazbičem, na koncu pa je z 11:8 v odločilnem nizu slavil domačin. Predhodno je bila že pred dvema tednoma odigrana tudi fantastična tekma med NTK Ilirija in NTK Tempo.

Na štajerskem koncu Slovenije so mladci iz NTK Ptuj tudi proti NTK Olimpija ostali brez dobljenega niza, Ljubljančani pa so tako prišli do svoje prve letošnje zmage.

Derbi v boju za playoff oz. čim višje mesto na lestvici se je tokrat odvil v Mariboru, kjer se je domači ŽNTK Zavarovalnica Maribor udaril z letos okrepljenim NTK Krka I. Mariborčani, ki so v zadnjih letih nekajkrat izgubili le s prvo ekipo Pucončanov, so morali tokrat Dolenjcem priznati premoč z rezultatom 4:5. Znova je blestel Uroš Slatinšek, ki je zabeležil tri zmage – namučil ga je le Matic Slodej, ki je osvojil 2 niza. Pri gostih je pomembno točko prispeval Darko Jorgić, ki je s 3:1 premagal Zvonka Plohla. V zadnji tekmi je nato Neven Karković brez izgubljenega niza premagal Zvonka Plohla. Z zmago so Novomeščani prehiteli Štajerce in tako po petih krogih zasedajo 2. mesto.

Uroš Slatinšek je letos z Darkom Jorgićem ob Nevenu Karkoviću in Tilnu Novaku dobil okrepitev, s katero bodo Novomeščani celo nevarni za naslov državnih prvakov.

Uroš Slatinšek je letos z Darkom Jorgićem ob Nevenu Karkoviću in Tilnu Novaku dobil okrepitev, s katero bodo Novomeščani celo nevarni za naslov državnih prvakov.

V preostali tekmi elitne lige pri moških so domači gledalci v Vrtojbi pospremili zmago domače ekipe NTK Letrika proti NTK Kema II z rezultatom 5:1. Edino zmago za goste je proti Janezu Petrovčiču prispeval Tomaž PelcarJanez Tomše in Ludvik Peršolja pa si nista dovolila spodrsljaja.

Pri ženskah na vrhu dve koroški ekipi

Po treh krogih v 1. SNTL za ženske se kot edini ekipi s 100% izkupičkom na vrhu lestvice nahajata NTK Fužinar in NTK Muta. V zadnjih letih nepremagljive igralke z Raven na Koroškem so tokrat s 5:0 premagale NTK Letrika, ki je sicer v 2. krogu presenetil Logatčanke, igralke z Mute pa so bile s 5:3 boljše od Ilirijank. Igralke iz Vrtojbe so tokrat nastopile brez Nine Pavlin in Saše Kodermac, o premoči domačink pa priča podatek o osvojenih točkah – 165:75.

Po porazu v prejšnjem krogu so se na zmagovalni tir vrnile igralke NTK Logatec. Na derbiju z letos zelo močno zasedbo NTK Vesna so slavile s 5:3. Ključni moment v obračunu se je zgodil v 7. tekmi, ko je mlada reprezentantka Nina Zupančič po zaostanku z 1:2 v nizih uspela streti odpor Kristine Rahotin, v osmi tekmi pa je Katja Gutnik prav tako po petih nizih ugnala Ivano Zero.

Zupančičeva je dobila ključni obračun proti Rahotinovi in Logatčankam priigrala drugo zmago v sezoni.

Zupančičeva je dobila ključni obračun proti Rahotinovi in Logatčankam priigrala drugo zmago v sezoni.

Igralke NTK Arrigoni so v polni postavi brez izgubljenega niza povozile mlado ekipo NTD Kajuh Slovan in pred Logatčankami po treh krogih zasedajo 3. mesto na lestvici.

Cirkovčani znova suvereni, Zdovc dobil srhljivko dneva

V 2. SNTL za moške so danes z dvema zmagama na gostovanjih proti NTK Sobota in NTK Muta svoje letošnje namene potrdili igralci NTK Cirkovce, ki že trdno zasedajo vrh lestvice in jasno je, da so najverjetnejši potniki v elito. Brez poraza so po treh tekmah tudi igralci NTK Arrigoni, ki so danes s 5:1 odpravili NTK Gorica.

Prava drama se je danes odvila na obračunu med PPK Rakek in NTK Krka II, kjer je nekdanji državni prvak pri mlajših kadetih Jurij Zdovc proti Tilnu Cvetku moral uporabiti vse izkušnje, da je prišel do zmage. Tekma se je končala z rezultatom 3:2 in zmago Zdovca na 9. točki v odločilnem nizu, v oči pa bode predvsem rezultat v 4. nizu, katerega je 14-letni Korošec dobil z rezultatom 24:22! Novomeščani so danes sicer izgubili tudi drugo tekmo, kjer so proti NTK Križe že vodili s 3:0, nato pa izgubili 5 zaporednih tekem. Gorenjci so na krilih Admirja Muratoviča popoldne s 5:4 premagali še NTK Melamin.

‘Novonastali’ Korošci sezono začeli z dvema zmagama

V 3. SNTL za moške so svojo sezono danes začeli tudi igralci NTK Fužinar, ki so sicer nastopili brez Ožbeja Poročnika, ki je medtem odpotoval v Italijo, kjer trenira v enem izmed trening centrov. Kljub temu so Korošci v postavi Darko JamšekAndrej Bač in Miha Jamšek prišli do dvej suverenih zmag nad NTK Royal Beach in NTD Kajuh Slovan II in tako napovedali boj za preboj v 2. SNTL. Na vrhu ligaške tabele sicer po dveh odigranih krogih s tremi zmagami najdemo igralce NTK Logatec, ki so danes dopoldne s 5:1 premagali NTK Žogica, nato pa popoldne s 5:4 še NTK Kema III. Deni Kožul je ostal suveren in je zabeležil ‘trico’, v odločilni tekmi pa je zmago Notranjcem zagotovil Nejc Gutnik, ki je po zaostanku z 0:2 v nizih uspel streti odpor Roberta Smodiša. Omeniti velja, da se je v namiznoteniške ringe po dolgi odsotnosti danes vrnil tudi nekdanji reprezentant v mlajših kategorijah Ervin Železen.

V 2. SNTL za ženske si 1. mesto še vedno delita ekipi NTK Logatec II in NTK Ptuj.

Rezultati, lestvice in statistike
1. SNTL moški
2. SNTL moški
3. SNTL moški
1. SNTL ženske
2. SNTL ženske

Komentar k članku “Pucončani novo dvorano krstili na najboljši možen način, Novomeščani zamajali tla pod nogami Mariborčanov”

  1. banjica banjica pravi:

    Super,super,super da kadet premaga člana,BRAVO DARKO.Povabljen si danes na proslavo ob rojstvu malega VIKTORJA.