Prihodnje leto med elito ekipa NTK Cirkovce Šternmatik!

T.S., 29.03.2014
SNTL, Vse novice

Tako kot igralci Fužinarja letos, so tudi v štajerskem klubu NTK Cirkovce Šternmatik lani v 3. SNTL za moške angažirali ligaško ekipo, ki jo je v 2. SNTL uspešno povedel Danilo Piljak. Letos so se Štajerci še okrepili in si z odličnimi predstavami skozi celotno sezono zagotovili mesto med elito v prihodnji sezoni ekipnega državnega prvenstva.

Poleg Danila Piljaka so letos za Cirkovce (17:1) nastopali še Primož KobanLuka KrušičŽan Napast in Darko Hergan. Na 18. tekmah so si Štajerci privoščili le en spodrsljaj in sicer v 7. krogu, ko so s 4:5 izgubili proti NTK Muta.

Piljak je lani sezono v 3. ligi zaključil z brezhibnim izkupičkom 39 zmag na prav toliko tekmah, letos pa sta mu ob 45 zmagah edina poraza prizadejala Gregor Kocuvan iz NTK Sobota v 7. krogu in Erik Paulin, ki je bil danes od najkoristnejšega igralca 2. SNTL za moške boljši s 3:1.

Drugo mesto in vozovnico za kvalifikacije za 1. SNTL si je priigrala ekipa NTK Arrigoni (14:4), ki se bo za mesto med elito udarila z NTK Olimpija.

Od 3. – 8. mesta so se razvrstile ekipe: NTK Sobota (13:5), NTK Muta (11:7), NTD Kajuh Slovan I (10:8), NTK Krka II (8:10), PPK Rakek (7:11) in NTK Melamin (5:13).

Predzadnje mesto je pripadlo NTK Križe (4:14), ki se bodo za obstanek v 2. ligi v dodatnih kvalifikacijah boril z NTK Logatec, iz 2. kakovostnega razreda ligaškega tekmovanja pa je letos izpadel NTK Gorica, ki je v celotni sezoni zabeležil le eno zmago in sicer v 8. krogu proti NTK Križe.

Rezultati, lestvice in statistike
2. SNTL moški