Pri moških znani vsi udeleženci končnice, pri ženskah se obeta peklenski zadnji krog

T.S., 22.03.2014
SNTL, Vse novice

Danes je bil odigran predzadnji krog rednega dela ekipnega državnega prvenstva za moške in ženske. Predvidljivost med moško elito je do izraza prišla tudi tokrat, precej bolj zanimivo pa je bilo pri predstavnicah nežnejšega spola!

Pri moških velja omeniti zmago NTK Letrika nad NTK Tempo z rezultatom 5:2. Sodeč po videnem v letošnji sezoni je rezultat pričakovan, seveda pa ima velik pomen za igralce iz Vrtojbe, ki so si tako zagotovili 4. mesto po rednem delu državnega prvenstva in mesto v končnici, sicer dobrodošli novosti na naših tleh.

V preostalih dvobojih so se favorizirani NTK Krka IŽNTK Zavarovalnica MariborNTK Kema I in NTS Mengeš sprehodili do novih zmag, do večjih sprememb na lestvici pa ni prišlo; na 7. mesto so se prebili Mengšani, ki so mesto nižje potisnili drugo ekipo iz Puconcev.

Prerojene Založanke močno popestrile finiš sezone

Pred dvema krogoma je bila situacija v 1. SNTL za ženske precej manj zapletena, toda suverena zmaga NTK Vesna nad NTK Arrigoni v preteklem krogu je situacijo v boju za mesto v končnico postavila na glavo. Založanke so tudi v predzadnjem krogu zabeležile zmago – s 5:3 je padel NTD Kajuh Slovan, kjer je trojček zmag znova zabeležila Špela Polončič – in tako bo prihodnjo soboto še kako vroče, saj se bodo za 4. mesto poleg Založank borile še igralke iz Arrigonija in NTK Letrika, še bolj zanimiv pa bo boj zaradi tega, ker se bosta ekipi Vesne in Letrike pomerili med seboj, igralke iz Izole pa bodo po dveh zaporednih porazih, tokrat so izgubile proti NTK Muta, svojo priložnost iskale proti ekipi NTK Logatec.

Na vrhu s 13 suverenimi zmagami še naprej kraljuje NTK Fužinar Interdiskont, ki je danes s 5:1 odpravil Logatčanke, omeniti pa velja triler med Manco Fajmut in Nino Zupančič, ki ga je naposled z 12:10 v 5. nizu dobila izkušenejša Korošica.

Rezultati, lestvice in statistike
1. SNTL moški
1. SNTL ženske