Pregled jesenskega dela SNTL: Ekipa iz Cirkovc na dobri poti do elite

T.S., 24.11.2013
SNTL, Vse novice

Včeraj so z jesenskim delom ligaških nastopov končali tudi klubi v 2. in 3. SNTL za moške in ženske. Ekipa NTK Cirkovce Šternmatik, ki je lansko leto premierno vstopila v 3. SNTL je po polovici leta na dobri poti do uvrstitve med elito.

Piljak drvi proti vnovičnemu snidenju s 1. SNTL

Ekipa s štajerskega konca Slovenije je lani na čelu z Danilom Piljakom brez večjih težav osvojila 1. mesto v 3. SNTL in se tako prebila divizijo višje, letos pa so v prvem delu tekmovanja v 2. SNTL prav tako še neporaženi. Brezhiben izkupiček v zadnjih dveh sezonah ligaškega nastopanja še naprej ohranja nekoč igralec 1. SNTL Piljak, kateremu sta se letos v Cirkovcih pridružila še Primož Koban in Luka Krušič. Prav včeraj so v zadnjem krogu jesenskega dela morali Štajerci proti NTK Arrigoni najbolj garati za zmago. Piljak je prispeval tri zmage, pri Primorcih pa je dve zmagi prispeval Erik Paulin, svoje pa sta dodala še Simon Frank in Gregor Vukovič. Odločilna je bila 8. tekma obračuna v kateri je Krušič s 14:12 v odločilnem nizu premagal Franka in tako izsilil zadnjo 9. tekmo, v kateri je Koban po štirih nizih ugnal Vukoviča in svoji ekipi zagotovil popoln izkupiček pred spomladanskim nadaljevanjem članskega državnega ekipnega prvenstva.

Na drugem mestu v 2. SNTL pri moških se z enim porazom nahaja ekipa NTK Sobota, kjer se je Gregorju KocuvanuMariu Kolblu in Iztoku Dolamiču letos pridružil še nekdaj obetavni mladi igralec Tim Fridrih, tretje mesto pa držijo že prej omenjeni Izolani. Izpad v 3. SNTL se slej kot prej obeta igralcem NTK Gorica, 9. mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek, pa se bodo sodeč po prvem delu prvenstva skušale izogniti ekipe NTK KrižeNTK Krka II in NTK Melamin.

Lestvice, statistika in koledar 2. SNTL za moške …

Korošci po vzoru Štajercev …

V 3. SNTL za moške letos spremljamo na las podobno zgodbo kot lani, le da so tokrat v glavni vlogi igralci novonastale ligaške ekipe NTK Fužinar. Klubske kolegice so že zadnjih 5 let nepremagljive in pobirajo državne naslove kot za šalo, napredovanje v 2. SNTL pa bo očitno igralcem z Raven na Koroškem uspelo že v krstni sezoni – sodeč po postavi kaj drugega tudi ne gre pričakovati. ‘Fužinarji’ so za letošnjo sezono v svojih vrstah zbrali zelo solidno ekipo v postavi Darko JamšekOžbej PoročnikAndrej Bač ter Miha Jamšek in v jesenskem delu prvenstva na šestih tekmah zbrali prav toliko zmag. Še najbolj jih je zamajal Deni Kožul, ki je proti Korošcem zabeležil tri zmage, vendar ni imel zadostne pomoči v soigralcih iz NTK Logatec, ki zasedajo 2. mesto. Na 3. mestu je tretja ekipa NTK Kema, četrto mesto pa po prvem delu prvenstva zaseda NTK Vesna.

Lestvice, statistika in koledar 3. SNTL za moške …

Mlade Logatčanke na čelu 2. SNTL za ženske

Letos v celotni ženski SNTL (v 1. in 2.) nastopa vsega 14 ekip – 8 v prvi in 6 v drugi. Na vrhu druge se tako po uvodnih šestih kolih nahaja ekipa NTK Logatec II, ki je jesen končala brez poraza. Na drugem mestu so mlade igralke iz Ptuja, tretja pa je ekipa NTK Ljutomer. V zadnjih letih je sistem napredovanja pri dekletih nekoliko ohlapen, saj v Logatcu druge ekipe zaradi slabega finančnega stanja ne želijo prijaviti med elito (v trenutni situaciji je to tudi edina razumna odločitev).

Lestvice, statistika in koledar 2. SNTL za ženske …