Po zmagi Krke nad Mariborom sprememba na vrhu ligaške tabele

T.S., 22.02.2014
SNTL, Vse novice

Nekajletne vladavine Mariborčanov in Pucončanov na vrhu državnega prvenstva je konec, zato pa je odgovorna ambiciozna ekipa NTK Krka I, ki po današnji zmagi nad Mariborčani tudi prevzema vlogo prvega favorita za osvojitev naslova državnih prvakov.

Pravljičnih sedem za Dolenjce …

V sezoni 2005/2006 je ekipa NTK LM-KO iz Lendave osvojila naslov državnih, prvakov, nato pa sta v prihajajočih sedmih letih naslov državnih prvakov osvajala le še ŽNTK Zavarovalnica Maribor (štirikrat) in NTK Kema Puconci (trikrat). Omenjena kluba sta bila na vrhu ligaške tabele tudi na začetku letošnje sezone, danes pa je njun urok nepremagljivosti razbila ekipa NTK Krka I, ki je na domačih tleh na krilih Uroša Slatinška in Darka Jorgića še tretjič v letošnji sezoni ugnala Mariborčane in se zavihtela na sam vrh.

Dolenjce do konca sezone čakajo še obračuni proti NTK Ptuj, NTK Letrika, NTK Kema II in NTK Olimpija, tako da jim 1. mesto po rednem delu sezone, sodeč po videnem v zadnjih nekaj mesecih, lahko vzame le še teorija.

Potem ko so v pokalnem tekmovanju igralci NTK Kema I skozi šivankino uho prišli do četrtfinalne zmage proti NTS Mengeš, so danes Pucončani stvari postavili na svoje mesto in slavili s 5:1 ter bodo v 16. krogu (15. marca) proti Mariborčanom lovili 2. mesto na lestvici, ki pa bo sicer revialnega pomena, saj se nam v končnici prvenstva obračun med starima rivaloma obeta že v polfinalu. Mesto v polfinalu pa še naprej držijo igralci NTK Letrika, ki so danes s 5:3 premagali NTK Kema II.

Primorska rošada na 4. mestu

Igralke NTK Arrigoni so s 5:3 premagale NTD Kajuh-Slovan, kjer je Špela Polončič znova zabeležila tri zmage, s 6. zmago v sezoni pa so se Izolanke prebile na 4. mestu na ligaški tabeli in prehitele igralke NTK  Letrika. Na drugem mestu so igralke NTK Logatec, ki so prav tako s 5:3 premagale NTK Vesna.

Korošice iz NTK Fužinar Interdiskont in NTK Muta so slavile s 5:0 – branilke naslova so premagale NTK Letrika, Mučanke pa NTK Ilirija.

Rezultati, lestvice in statistike
1. SNTL moški
1. SNTL ženske