Po jesenskem delu na vrhu Mariborčani in igralke z Raven na Koroškem

T.S., 23.11.2013
SNTL, Vse novice

Danes se je s tekmami v 1., 2. in 3. SNTL zaključil jesenski del državnega ekipnega prvenstva. Na vrhu lestvice bodo pri moških prezimili igralci iz Maribora, pri ženskah pa nepremagljive Korošice.

Hud spodrsljaj Velenjčanov

Igralci ŽNTK Zavarovalnica Maribor so v zadnjem krogu jesenskega dela prvenstva doma s 5:0 premagali NTS Mengeš in z enakim izkupičkom zmag in porazov kot NTK Kema I na zimski odmor odhajajo na vrhu lestvice. Mariborčane so v 5. krogu premagali igralci novomeškega NTK Krka, ki so trdno na 3. mestu ligaške tabele, nato pa so v 7. krogu Štajerci presenetljivo lahko s 5:2 porazili Pucončane, ki so danes s 5:2 premagali NTK Letrika.

Druga štajerska ekipa med elito NTK Ptuj je danes proti NTK Ilirija zabeležila sploh prva osvojena niza, več pa Ljubljančani niso prepustili in po prvem delu prvenstva tako držijo 4. mesto. Možnost za uvrstitev v playoff so si danes konkretno zmanjšali igralci NTK Tempo, ki so brez Patrika Rosca s 3:5 izgubili proti NTK Kema II. Mladi Prekmurci so se s to zmago oddaljili od NTK Olimpija in zdi se, da je mesto v dodatnih kvalifikacijah za obstanek med elito rezervirano za Ljubljančane.

Logatčanke v spomladanskem delu čaka hud boj za končnico prvenstva

Nepremagljiva ekipa NTK Fužinar v postavi Asya KasabovaManca FajmutZala Veronik in Nika Veronik je v 7. krogu 1. SNTL za ženske s 5:0 odpravila NTK Ilirija in tako še naprej ostaja brez poraza.

Zanimivo je bilo v Izoli, kjer so domačinke iz NTK Arrigoni5:2 premagale ekipo NTK Logatec, ki se po koncu jesenskega dela tako nahaja celo na 5. mestu ligaške tabele, Izolanke pa so se prebile na 4. mesto, ki še vodi v končnico prvenstva.

Na drugem mestu lestvice nekoliko presenetljivo najdemo NTK Muta, ki je danes s 5:1 premagal NTD Kajuh Slovan I. Na tretjem mestu najdemo še ene Primorke in sicer iz NTK Letrika. Igalke iz Vrtojbe so danes s 5:3 premagale ekipo NTK Vesna. Tri zmage je prispevala Nina Pavlin, ki je trenutno najbolj koristna igralka lige z bilanco zmag in porazov 16:0. Danes je proti Kristini Rahotin drugi niz izgubila z rezultatom 0:11 in že izgubljala z 0:2 v nizih, na koncu pa le slavila z 11:8 v odločilnem nizu.

Nadaljevanje 1. SNTL pri moških bo na sporedu 18. januarja, pri ženskah pa 8. februarja.

Rezultati, lestvice in statistike
1. SNTL moški
2. SNTL moški
3. SNTL moški
1. SNTL ženske
2. SNTL ženske