Po dveh krogih 1. SNTL za moške na vrhu tri ekipe

T.S., 14.09.2013
SNTL, Vse novice

Danes so bili na delu ponovno akterji 1. SNTL za moške. Najtežje delo so imeli igralci iz Vrtojbe, ki so imeli dvojni spored, na vrhu pa po prestavljeni tekmi Pucončanov trio Ilirija – Krka – Maribor.

Novomeščani suvereno, Mariborčani skozi šivankino uho

Danes je bil na sporedu 2. krog 1. SNTL za moške in znova smo bili priča nekaj izjemno zanimivim obračunom. Najbolj vroče je bilo v Vrtojbi, kjer so igralci NTK Letrika dopoldne odigrali zaostalo tekmo 1. kroga proti NTK Ilirija, nato pa ob 17h še tekmo 2. kroga proti ŽNTK Zavarovalnica Maribor. Primorci letos nastopajo v izjemno močni postavi Ludvik PeršoljaJanez Tomše in Janez Petrovčič in jasno je bilo, da bodo letos še kako nevaren tekmec prav vsaki ekipi. Dopoldne so tako lovili zmago proti Ilirijanom, ki so lani sezono končali na 4. mestu in se bodo letos borili za mesto v playoffu. Po hudi borbi je bil na koncu mož odločitve Tomaž Roudi, ki je prispeval 3 zmage, v ključni 7. tekmi pa je na 9. točki 5. niza ugnal Peršoljo. To zmago je s pridom unovčil Dejan Stojanović, ki je Ljubljančanom zagotovil končno zmago s 5:3 z zmago nad Petrovčičem z rezultatom 3:1.

Tudi popoldne je bilo v Vrtojbi vroče, znova pa je domačine doletela identična usoda. Poraz s 3:5 gre pripisati odlični predstavi Gregorja Zafoštnika, ki je tako kot Roudi proti igralcem iz Vrtojbe za svojo ekipo prispeval trojček zmag. Po eno zmago za goste sta prispevala še Zvonko Plohl in Matic Slodej in tako Mariborčanom zagotovila še drugo zmago v dveh tekmah.

Popoln izkupiček po dveh krogih imata še NTK Ilirija, ki je že v četrtek s 5:0 odpravila ekipo NTK Kema II in novomeška ekipa NTK Krka I, ki je danes na domačem terenu s 5:0 odpravila NTK Tempo iz Velenja. Za domačine sta dve zmagi prispevala Uroš Slatinšek in Tilen Novak, uspešen pa je bil tudi Darko Jorgić.

V preostali tekmi 2. kroga so že preteklo soboto zaradi težav z dvorano igralci NTS Mengeš5:0 premagali kadetsko ekipo NTK Ptuj. Tekma med NTK Olimpija in NTK Kema I je prestavljena na prihodnji petek, 20. septembra.

Podrobni rezultati in statisike
Uradna stran 1. SNTL za moške