NTK Šternmatik Cirkovce in NTK Logatec II sta si priborila napredek v SNTL

T.S., 18.03.2013
SNTL, Vse novice

Preteklo soboto smo bili priča zadnjemu krogu 3. SNTL za moške in 2. SNTL za ženske. Pri moških so si neposredno napredovanje v 2. SNTL priborili igralci iz Cirkovc, pri dekletih pa so 1. mesto v močno okrnejeni 2. SNTL osvojile mlade igralke iz Logatca, katerih prihodnost pa je še neznana.

Danilo Piljak mož odločitve

V 3. SNTL za moške smo spremljali tesen obračun med NTK Šternamtik Cirkovce in NTD Kajuh Slovan. Obe ekipi sta bili precej boljši od ostalih sodelujočih, zato je odločal njun medsebojni izkupiček. V jesenskem delu so igralci iz Ljubljane na gostovanju slavili s 5:3 in tako naredili velik korak proti končni osvojitvi 1. mesta, toda gostje iz okolice Ptuja se niso predali in so 16. februarja v predzadnjem krogu 3. SNTL na Slovanu slavili s 5:2 ter tako na podlagi boljšega medsebojnega izkupička na koncu zasedli 1. mesto in si priigrali neposredno uvrstitev v 2. SNTL.

Ključno vlogo pri ekipi iz Cirkovc je odigral Danilo Piljak, ki je prvoligaško druščino zamenjal za dva kakovostna razreda nižjo, kljub temu pa je skozi celotno sezono ostal zbran in v skladu s pričakovanji zmagal prav na vseh svojih tekmah. Poleg Piljaka so v ekipi Šternmatik Cirkovce igrali še Žan NapastDarko Hergan in Jernej Šilak.

Končni vrstni red v 3. SNTL za moške - sezona 2012/2013.

Končni vrstni red v 3. SNTL za moške – sezona 2012/2013.

Mlade Logatčanke prve, usoda bo znana kasneje

Stanje v ženski članski konkurenci je v Sloveniji v zadnjih nekaj letih alarmantno, saj se predvsem na prehodu iz mladink v članice izgubi veliko solidnih igralk. Odraz tega je tudi SNTL za članice. V 1. SNTL nastopa 9 ekip, v 2. SNTL pa samo štiri.

Letos so se v 2. SNTL najbolj izkazale mlade igralke iz NTK Logatec. Njihove starejše kolegice sicer v 1. SNTL zasedajo drugo mesto in ‘logaški podmladek’ si je s 1. mestom sicer zagotovil napredovanje v 1. SNTL, vendar se utegne zaradi finačnega stanja vodstvo tega notranjskega kluba odločiti, da druge ekipe, za katero so letos nastopale mlade Tjaša Mihevc, Kaja Okorn, Julija Kelečevič, Neža Vindiš, Hana Čolič, ne prijavi v elitno divizijo, saj to ne bi imelo koristi.

Končni vrstni red v 2. SNTL za ženske - sezona 2012/2013.

Končni vrstni red v 2. SNTL za ženske – sezona 2012/2013.

V tem primeru bi lahko v 1. SNTL za ženske zakorakale igralke NTK Križe, ki so sezono zaključile na drugem mestu.

Se pa zdi, da se situacija v ženskem namiznem tenisu v Sloveniji počasi izboljšuje, saj imamo trenutno kar precej kvaliteten in obetaven podmladek. Nenazadnje so tudi včeraj nekatere mlade igralke pijetno presenetile ne 3. OT RS za kadete in kadetinje.