NTK Olimpija po 3 letih znova v elitni druščini

T.S., 06.04.2013
SNTL, Vse novice

Danes se je zaključila tudi 2. SNTL za moške, kjer je s popolnim izkupičkom slavil NTK Olimpija. Ljubljančani so danes v gosteh še drugič v sezoni ugnali igralce iz Kočevja in tako zaključili brezhibno sezono.

Že dobro desetletje je minilo, odkar je NTK Olimpija vladala v slovenskem ligaškem prostoru. Zadnji, 7., naslov je ekipa iz prestolnice osvojila v sezoni 1999/2000, ko je za Ljubljančane igral tudi Bojan Tokić, od tedaj naprej pa je ekipa, katero vodi selektor članske državne reprezentance Bojan Rak, izgubila stik s samim vrhom in je v zadnjih treh sezonah nastopala v 2. SNTL.

Letos so Ljubljančani v postavi Robert Boldin, Miha Flajs, Tom Šfiligoj in Črt Grm Urbančič igrali odlično in so si 1. mesto ter neposredno napredovanje v elitno druščino zagotovili s popolnim izkupičkom. Na 18 tekmah so zabeležili prav toliko zmag, danes so ekipo Melamin v gosteh premagali s 5:1.

Ljubljansko barko je v 1. SNTL skozi celotno sezono uspešno vodil Šfiligoj, ki je sezono končal brez poraza (29:0) in je na ključnih tekmah proti NTK Arrigoni, PPK Rakek in NTK Melamin vselej prispeval 2 oz. 3 zmage. Odlično se je izkazal tudi izkušeni Boldin, ki je sezono zaključil z izkupičkom 26:4, pozitivno razmerje zmag in porazov pa sta imela tudi Miha in Črt.