V predhodno odigranih tekmah 1. SNTL zmaga za Krko I in Kemo II

T.S., 26.09.2012
SNTL, Vse novice

Zaradi reprezentančnih obveznosti mladincev sta bili predhodno odigrani dve tekmi 1. SNTL za moške. Obe zmagi sta odšli v goste, saj so igralci iz Novega mesta slavili pri novopečenih prvoligaših v Vrtojbi, druga ekipa iz Puconcev pa je bila boljša od domačinov iz Mengša. Preostale tekme bodo odigrane v soboto.

Slatinšek in Karković priskrbela Krki novo zmago

V prestavljeni tekmi 2. kroga 1. SNTL sta se v Vrtojbi pomerili domača ekipa NTK Iskra Letrika in gosti iz NTK Krka I. Domačini v postavi Janez Tomše, Ludvik Peršolja in Luca Bressan niso bili dorasli ekipi z dolenjskega konca Slovenije in so izgubili z rezultatom 2:5. Pri gostih je Uroš Slatinšek ponovno prispeval tri točke, odlično delo pa je opravil tudi Neven Karković, ki je dobil obe svoji tekmi. V pomembni tekmi s Peršoljo je v odločilnem petem nizu obrnil zaostanek s 6:9. Za domačine sta po eno točko prispevala Tomše in Peršolja, ki sta premagala Tilna Novaka. Slednji je proti prvemu mladincu v državi zapravil 5 zaključnih žog za zmago.

Druga ekipa Puconcev gladko odpravila igralce iz Mengša

Patrik Sukič

Po pričakovanem porazu v 1. krogu proti svojim “starejšim bratom” je ekipa NTK Kema II v predhodno odigrani tekmi 2. kroga 1. SNTL zabeležila prvo zmago na gostovanju pri ekipi NTS Mengeš. Za Prekmurce sta dve točki prispevala Patrik Sukič in Tomaž Pelcar, eno zmago pa je zabeležil še Gorazd Horvat, katerega je za edino točko domačih premagal Klemen Jazbič.

Rezultati 2. kroga 1. SNTL:

NTK Iskra Letrika – NTK Krka I 2:5
Tomše 1, Peršolja 1; U. Slatinšek 3, Karković 2

NTS Edigs – NTK Kema II 1:5
Jazbič 1; Pelcar 2, Sukič 2, G. Horvat 1

NTK Tempo – NTK Sobota I sobota

NTK Ilirija – ŽNTK Zavarovalnica Maribor sobota

NTK Kema I – NTK Ptuj sobota

Foto: gorickilist.si, dolenjskilist.si