NTK Ilirija tokrat dobila triler, Pucončani še naprej suvereno

T.S., 06.10.2012
SNTL, Vse novice

V 3. krogu 1. SNTL so igralci Ilirije skorajda zapravili nemogoče in bili na robu poraza, vendar so tokrat slavili po trilerju. Pucončani in Novomeščani ponovno suvereno, branilci naslova iz Maribora, ki v zadnjem krogu niso navdušili, pa bodo tekmo 3. kroga proti NTK Iskra Letrika odigrali prihodnjo nedeljo.

Igralci NTK Ilirije tokrat obrnili potek dogodkov

Če smo prejšnji teden poročali o tem, da so igralci NTK Ilirija proti prvakom iz Maribora pri rezultatu 4:2 že imeli zaključno žogo za zmago in so kasneje izgubili s 4:5, je bila njihova zgodba v 3. krogu 1. SNTL povsem drugačna. Na gostovanju pri NTK Kema II so igralci iz Spodnje Šiške, ki letos nimajo svoje dvorane in trenirajo na Slovanu, povedli s 4:0 in malokdo bi si mislil, da se bo tekma končala po pravi drami. Mladi Pucončani v postavi Tomaž PelcarPatrik Sukič in Gorazd Horvat so uprizorili skorajda sanjski preobrat. Tekmo so pripeljali do odločilne 9. partije, v kateri sta se pomerila Dejan Stojanović in Gorazd Horvat. Pri gostih je sicer Tomaž Roudi prispeval dve točki, Mirza Tvrtković pa eno. V zadnji tekmi je imel Horvat že zaključno žogico za zmago pri rezultatu 2:2 in 10:9, vendar je Stojanović obrnil rezultat sebi v prid in po bolečem porazu v 2. krogu tako vsaj nekoliko zacelil rane.

SNTL na ntsvet.com
Ligaška tabela in rezultati

Pucončani in Novomeščani suvereno

Igralci NTK Kema I se zdijo letos glavni favoriti za naslov prvaka, saj Mariborčani ne kažejo dobre forme, Pucončani pa na začetku sezone naravnost blestijo. Danes  so na bližnjem gostovanju pri NTK Sobota I dosegli gladko zmago s 5:0Mitja Horvat, Bojan Ropoša in Dominik Škraban so bili premočni za oslabljeno ekipo iz Murske Sobote, ki je nastopila brez Gregorja Kocuvana in Maria Kolbla.

Uspešen začetek sezone so danes nadaljevali tudi igralci NTK Krka I, ki so s 5:1 odpravili NTK Tempo iz Velenja. Pri domačih sta dve zmagi prispevala Uroš Slatinšek in Tilen Novak, eno pa je prispeval še Neven Karković. Pri gostih je edino točko prispeval starejši izmed bratov Slatinšek, Jure, ki je premagal Karkovića. Igralci iz Novega mesta so tako poleg Pucončanov in Mariborčanov še edina ekipa brez poraza v letošnji 1. SNTL, vse to pa se bo spremenilo po 4. krogu, ko se bodo igralci NTK Krka I na domačem terenu udarili z branilci naslova iz Maribora.

Ptujčani do prve zmage letos, NTS Mengeš še naprej brez točk

Igralci NTK Ptuj so danes na domačem terenu ugnali ekipo NTS Mengeš z rezultatom 5:1 in si priborili prvo letošnjo ligaško zmago. Pri domačinih sta bila glavna nosilca Bojan Pavič in Matic Slodej, ki sta dobila obe svoji tekmi, Luka Krušič pa se je izkazal z zmago nad Davidom Orešnikom. Pri gostih je manjkal Klemen Jazbič, eno zmago pa je prispeval Andraž Avbelj.

Rezultati 3. kroga 1. SNTL:

NTK Krka I – NTK Tempo 5:1
Slatinšek U. 2, Novak 2, Karković 1; Slatinšek J. 1

ŽNTK Zavarovalnica Maribor – NTK Iskra Letrika nedelja, 14. oktober

NTK Kema II – NTK Ilirija 4:5
Pelcar 2, Sukič 1, Horvat G. 1; Roudi 2, Stojanović 2, Tvrtković 1

NTK Ptuj – NTS Mengeš 5:1
Slodej 2, Pavič 2, Krušič 1; Avbelj 1

NTK Sobota I – NTK Kema I 0:5
Ropoša 2, Škraban 2, Horvat M. 1