Nov naslov državnih prvakinj za NTK Fužinar Interdiskont

T.S., 23.03.2013
SNTL, Vse novice

Malokdo bi si upal pred začetkom sezone trditi, da lahko katera ekipa ogrozi vladavino Korošic iz Raven na Koroškem in dekleta iz NTK Fužinar Interdiskont letos vsekakor niso razočarala. Tokratni naslov državnih prvakinj so si zagotovila že dva kroga pred koncem ligaškega prvenstva, potem ko so na domačem terenu s 5:1 premagale ekipo NTK Iskra Letrika.

Peta zvezdica za slovenski ‘Dream team’

Prva SNTL za ženske je svoj epilog doživela že dva kroga pred koncem. Igralke NTK Fužinar Interdiskont so namreč po spodrsljaju edinih konkurentk v boju za naslov državnih prvakinj v prejšnjem krogu, ekipe NTK Logatec, danes pred domačimi navijači v 16. krogu na derbiju proti ekipi NTK Iskra Letrika prišle do gladke zmage s 5:1 in bodo na koncu sezone tako v klubske vitrine pospravile še 5. pokal za naslov državnih prvakinj.

‘Dream team’ s Koroške, katerega v prvem planu sestavljajo Asya Kasabova, Manca Fajmut, Katja Šapek ter dvojčici Zala in Nika Veronik, je tako zgolj potrdil neizbežno, saj pravih nasprotnic v letošnjem letu premočne Korošice niso imele. Znova sta blesteli Asya in Manca, ki v letošnjem prvenstvu še nista zabeležili poraza in sta svojo ekipo uspešno pripeljali do zmage z rezultatom 5:1. Za nasprotnice je eno točko proti Zali prispevala le Nina Pavlin.

Po tekmi je Fajmutova dejala: “Letošnja sezona je bila zame zelo uspešna in z današnjo zmago smo skupaj s soigralkami prišle do novega lepega uspeha. Pred začetkom letošnje SNTL smo veljale za glavne favoritinje in to smo vnovič tudi potrdile. Sama bi bila kar malce razočarana, če bi nam spodletelo, tako da je naš 5. naslov državnih prvakinj pričakovan, seveda pa smo ga v klubu zelo veseli in ga bomo tudi proslavili.

Manca Fajmut

Fajmutova ima za sabo najbolj uspešno domačo sezono v karieri.

Sezone za 22-letno Korošico še ni konec: “Do konca letošnje sezone me z reprezentančnimi kolegicami konec aprila na Otočcu čaka nastop na kvalifikacijskem turnirju za Ekipno evropsko prvenstvo, sredi maja pa odhajam tudi na Svetovno prvenstvo v Pariz. Vsaka posamezna zmaga na omenjenih tekmovanjih bo zame pomenila veliko in bo le še dodana vrednost ob letošnjih uspehih, saj moram povedati, da posamičnega naslova državne prvakinje nisem pričakovala, vendar pa sem ga bila zato toliko bolj vesela.

Sicer nas do konca sezone ločita še dva kroga, nenazadnje se bosta v zadnjem 18. krogu v Ravnah na Koroškem udarili dve najmočnejši ekipi letošnjega prvenstva, domačinke iz NTK Fužinar in Notranjke iz NTK Logatec, toda že vnaprej lahko pod sezono potegnemo črto in ugotovimo, da so v Ravnah uspeli združiti tuje izkušnje z domačim podmladkom in v zadnjih letih je to v Sloveniji zmagovalna formula. Mnogi so se spraševali, če lahko Korošice letos ogrozi ekipa iz Logatca, toda še enkrat več so ‘Fužinarke’ dokazale, da so ta čas preprosto korak pred vsemi.

16. krog 1. SNTL za ženske:

NTK Fužinar Interdiskont – NTK Iskra Letrika 5:1
(Z. Veronik – Pavlin 1:3, Kasaobva – Mavri 3:0, Fajmut – Silič 3:0, Kasabova – Pavlin 3:0, Z. Veronik – Silič 3:0, Fajmut – Mavri 3:0)

NTK Muta – NTD Kajuh Slovan 5:2
(Verhnjak – Nemarnik 3:0, Rojko – Benčina 3:0, Paradiž – Polončič 0:3, Rojko – Nemarnik 3:0, Verhnjak – Polončič 0:3, Paradiž – Benčina 3:1, Rojko – Lakota-Jeriček 3:0)

NTK Vesna – NTK Ilirija 3:5
(Supanič – Terbuc 3:2, Lukič – Hudnik 3:0, Ristevski – Zalezina 0:3, Lukič – Terbuc 0:3, Supanič – Zalezina 0:3, Ristevski – Hudnik 2:3, Lukič – Zalezina 3:0, Ristevski – Terbuc 1:3)

NTK Logatec – NTK Ljubljana (torek, 26. marec)

NTK Arrigoni – prost

Foto: www.e-karizma.com