Na dan žena se je končala sezona 2. SNTL za ženske

T.S., 08.03.2014
SNTL, Vse novice

S 6. krogom se je danes že zaključila sezona 2. slovenske namiznoteniške lige za ženske. Z brezhibnim izkupičkom so na vrhu končale mlade Logatčanke.

Tjaša MihevcPija MihevcKaja OkornHana ČoličNeža Vindiš in Hana Rožmanc so ekipi NTK Logatec II še drugo leto zapovrstjo priigrale 1. mesto v 2. SNTL za ženske. Danes so imele sicer precej težav, vendar so na koncu uspele iztržiti zmagi proti NTK Ljutomer 5:4 in NTK Ptuj5:3.

Ptujčanke so zasedle končno drugo mesto, potem ko so dvakrat izgubile le proti Logatčankam, tretje so bile na koncu igralke NTK Križe, četrte že omenjene Ljutomerčanke, 5. mesto je pripadlo NTK Preserje, zadnje pa so končale igralke NTK Ljubljana. Še ne dolgo nazaj so sicer Ljubljančanke blestele med elito, vendar so časi Natalije Lužar, Ivane Zere, Tjaše Založnik in Vlone Maloku že preteklost.

Najboljša igralka lige je bila Tjaša Mihevc, ki je sezono končala z 19 zmagami in 2 porazoma.

Prihodnost ekip zaradi specifičnih razmer še ni znana. V Logatcu so se že lani odločili, da kljub 1. mestu v 2. SNTL ne prijavijo mladih igralk med elito, prav tako pa še ni jasno kako bo v prihodnji sezoni potekala ženska liga, saj se utegne zgoditi, da bomo ‘izgubili’ še kakšen klub.