Mrtvi tek favoritov se nadaljuje, borba za playoff pa zaostruje

T.S., 03.02.2014
SNTL, Vse novice

Pred nedeljskim drugim Top-8 za člane v letošnji sezoni, je bilo v soboto pestro v ligaškem tekmovanju, kjer so bile aktivne prav vse ekipe z izjemo ekip v 1. SNTL za ženske, kjer se spomladanski del pričenja prihodnjo soboto na t. i. Prešernov dan oz. slovenski kulturni praznik.

Vodilni trio brez težav do novih zmag

V 1. SNTL za moške se še naprej nadaljuje simultanka ekip ŽNTK Zavarovalnica MariborNTK Kema I in NTK Krka I, ki so si 7 krogov pred koncem rednega dela sezone praktično že zagotovile nastop v končnici. V prihajajočih tednih bo zanimivo spremljati le kakšen bo vrstni red na prvih treh mestih, saj bodo od tega odvisni polfinalni pari in prednost domačega terena. Zaenkrat najbolje kaže Mariborčanom, ki so v 11. krogu že vnaprej odigrani tekmi s 5:1 premagali NTK Letrika, kjer je eno točko z zmago nad Plohlom prispeval le Ludvik Peršolja. Drugovrščeni Pucončani so brez izgubljenega niza premagali NTK Olimpija, Novomeščani pa v bitki bratov Slatinšek, ki to ni bila, saj Jure ni nastopil, s 5:2 velenjski NTK Tempo.

Na četrto mesto so se prebili igralci NTK Ilirija, ki so s 5:2 premagali NTK Kema II. V igri za končnico poleg ekip Letrike, Ilirije in Tempa ostajajo še igralci NTS Mengeš, ki so brez izgubljenega niza premagali kadetsko ekipo NTK Ptuj.

Predsednik priskočil na pomoč mladim Dolenjcem

V soboto se je začela ‘pomlad’ tudi v 2. SNTL za moške, kjer večjih presenečenj ni bilo. Danilo PiljakPrimož Koban in Luka Krušič v dresu NTK Šternmatik Cirkovce še naprej neusmiljeno korakajo proti eliti in so danes ob dveh gladkih zmagah nad NTK Križe in PPK Rakek izgubili vsega 5 nizov. Borba za 2. mesto in s tem uvrstitev v kvalifikacije za preboj v 1. SNTL med NTK Sobota in NTK Arrigoni še naprej ostaja neodločena, so pa Izolani danes prišli na 2. mesto, potem ko so igralci iz Murske Sobote s 3:5 izgubili proti NTK Muta. Po vsej verjetnosti bo odločal 9. krog, ki bo na sporedu 15. marca, takrat nas namreč čaka obračun med pretendentoma za preboj med elito.

Prvič v letošnji sezoni je bil aktiven tudi predsednik NTZS Marjan Hribar, ki je v dopoldanski tekmi priskočil na pomoč svoji mladi ekipi NTK Krka II in ji pomagal do zmage nad NTK Gorica5:2. Ekipa v kateri letos igrata najboljša slovenska kadeta Peter Hribar in Tilen Cvetko, slednji danes ni igral, je sicer v jesenskem delu nekoliko razočarala in trenutno zaseda zgolj 8. mesto ter se z NTK Melamin bori za izognitev kvalifikacijskega dvoboja proti drugouvrščeni ekipi 3. SNTL. Tam najbolje kaže novi ekipi NTK Fužinar Interdiskont, drugo mesto pa je po zmagah nad NTK Vesna in NTK Kema III bržkone že oddano NTK Logatec, kjer barko uspešno vodi Deni Kožul (17:0).

V 2. SNTL za ženske je bil odigran 4. krog, na vrhu lestvice pa še naprej ostaja ekipa NTK Logatec II, ki bi sicer letos morala nastopati med elito, vendar se za to potezo v notranjskem klubu zaradi slabe finančne situacije niso odločili. Drugo mesto držijo obetavne mladenke iz NTK Ptuj.

Rezultati, lestvice in statistike
1. SNTL moški
2. SNTL moški
3. SNTL moški
1. SNTL ženske
2. SNTL ženske