Mengešani na dnu lestvice pustili ekipi iz Prekmurja

T.S., 26.01.2013
SNTL, Vse novice

V 12. krogu I. moške namiznoteniške lige je nekako v ospredju bil tradicionalni prekmurski derbi, kjer je ekipa Sobote, ki se bori proti izpadu, testirala na lestvici vodilno ekipo Keme Puconci.

Le še stara senca nekdanjega derbija

V prekmurskem derbiju se je potrdilo tisto, kar je bilo znano že v naprej, in sicer, da so varovanci puconskega trenerja Štefana Kovača premočni za sedanjo postavo Sobote. Edino točko za „goste“ je osvojil izkušeni Gregor Kocuvan, ki je premagal Dominika Škrabana, vse drugo pa je pripadlo Pucončanom, ki hitijo k novemu naslovu državnega prvaka. Potem ko je selektor Bojan Rak za lansko evropsko prvenstvo v ekipo poklical mladega Dominika, se 22-letni Prekmurec nahaja v rezultatski krizi in le stežka prihaja do zmag na tekmovanjih pod okriljem NTZS.

Tudi aktualni državni prvaki Mariborčani, ki upajo na spodrsljaj Pucončanov, so tokrat pričakovano dosegli zmago z rezultatom 5:1 na gostovanju v Vrtojbi. Pri gostiteljih tudi tokrat ni nastopil talentirani Janez Tomše, ki ima hujše zdravstvene težave, to pa je Štajercem, ki so prav tako nastopili brez izkušenega Gregorja Komaca samo olajšalo delo. Samo Ludvik Peršolja je pri domačinih premagal mariborskega „rezervista“ Matevža Črepnjaka, Grega Zafoštnik in Zvonko Plohl pa sta bila nepremagljiva.

Bratski derbi v roke Uroša

Posebej zanimiv je bil „bratski“ dvoboj bratov Slatinšek v Velenju, kjer pa je Krka na čelu z Urošem pričakovano slavila s 5:3. Prav mlajši izmed bratov Slatinšek je bil odločilen člen pri zmagi Dolenjcev, saj je vse tri domače igralce premagal gladko s 3:0, med drugim tudi brata Jureta. Še dve točki za Krko je osvojil selektor za hrvaško mladino Neven Karković, ki je izgubil le proti Žigi Jazbecu, najmlajši gost Tilen Novak pa je tesno klonil proti Patriku Roscu in Juretu Slatinšku.

Ljubljanska Ilirija, ki se poteguje za končno 4. mesto, ni imela nobenih težav proti drugi ekipi iz Puconcev, ki si še ni zagotovila obstanka v ligi. Varovanci prekmurskega trenerja Mirka Ungerja so se sicer borili v okviru svojih zmožnosti, toda ni jim uspelo osvojiti niti ene same igre.

Nekoliko bližje obstanku pa je ekipa NTS Mengeš, ki je tokrat v najbolj dramatičnem dvoboju dneva, nekoliko presenetljivo, premagala goste iz Ptuja. Pri Ptujčanih se je izkazal le Matic Slodej, ki je premagal vse tri domačine, izkušeni Bojan Pavič pa je osvojil le eno točko, kar je bilo odločilno v prid gostiteljev, pri katerih sta dve zmagi prispevala David Orešnik in Andraž Avbelj.

Šest krogov do konca se tako na 9. in 10. mestu nahajata prekmurski ekipi Puconci II in Sobota I, 5. ekipa na tabeli NTK Ptuj pa ima vsega eno zmago več od omenjenih ekip, tako da bo v zaključku sezone še kako vroče!

Rezultati 12. kroga v I. SNTL, moški:

Kema Puconci I – Sobota 5:1
(Škraban – Poročnik 3:0, M. Horvat – Farič 3:0, Ropoša – Kosuvan 3:1, M. Horvat – Poročnik 3:0, Škraban – Kocuvan 2:3, Ropoša – Farič 3:0)

Iskra Letrika – Zavarovalnica Maribor 1:5
(Pejakič – Plohl 0:3, L. Peršolja – Črepnjak 3:0, K. Peršolja – Zafoštnik 0:3, L. Peršolja – Plohl 1:3, Pejakič – Zafoštnik 0:3, K. Peršolja – Črepnjak 0:3)

Tempo Velenje – Krka 3:5
(Kljajič – U. Slatinšek 0:3, Rosc – Novak 3:2, J. Slatinšek – Karković 1:3, Rosc – U. Slatinšek 0:3, Jazbec – Kakrović 3:2, J. Slatinšek – Novak 3:2, Rosc – Karković 1:3, J. Slatinšek – U. Slatinšek 0:3)

Ilirija – Kema Puconci II 5:0
(Tvrtkovič – Pelcar 3:1, Roudi – G. Horvat 3:1, Stojanović – Sukič 3:2, Roudi – Pelcar 3:2, Tvrtkovič – Sukič 3:1)

Mengeš – Ptuj 5:4
(Avbelj – Pavič 3:2, Jazbič – Krušič 3:0, Orešnik – Slodej 0:3, Jazbič – Pavič 0:3, Avbelj – Slodej 1:3, Orešnik – Krušič 3:0, Jazbič – Slodej 1:3, Orešnik – Pavič 3:0, Avbelj – Krušič 3:1)