Mariborčani znova na vrh, zanimiv pričetek spomladanskega dela v 1. SNTL za ženske

T.S., 08.02.2014
SNTL, Vse novice

Praznična sobota ni bila izgovor za počitek v elitni diviziji Slovenske namiznoteniške lige. Favoriti so bili tudi po koncu današnjih tekem prešerne volje.

Izkušeni Štajerci znova na vrh, pionirji do prve posamične zmage med elito

Derbi 12. kroga 1. SNTL za moške je že v sredo pripadel Novomeščanom, svoje delo pa so na slovenski kulturni praznik uspešno opravili tudi igralci ŽNTK Zavarovalnica Maribor, ki s s 5:1 premagali NTK Kema II in ponovno zasedli vrh ligaške tabele.

Na četrtem mestu se še naprej nahaja NTK Ilirija, ki je tokrat s 5:0 odpravila oslabljeno Olimpijo, tik za petami pa so Ilirijanom igralci NTK Letrika, ki so s 5:1 premagali NTK Ptuj. Štajercem je Marsel Šegula z zmago nad Davorjem Pejakičem priigral sploh prvo posamično zmago v letošnji sezoni (1:60).

V ’50:50 tekmi’ je Jure Slatinšek s tremi zmagami svojemu NTK Tempo zagotovil zmago na gostovanju pri NTS Mengeš z rezultatom 5:3, tako da Velenjčani za končnico zaostajajo še za 1 zmago.

Korošice se še naprej oklepajo vrha, vrnitev Polončičeve

Po zimskem počitku so se na sceno danes vrnile tudi igralke v 1. SNTL za ženske. Nesporne favoritinje za naslov in branilke naslova iz NTK Fužinar Interdiskont so s 5:0 premagale igralke NTK Arrigoni, ki so nastopile brez Jane Ludvik. V derbiju kroga so bile uspešne tudi igralke NTK Muta, ki so še drugič v sezoni s 5:4 premagale nasprotnice iz NTK Letrika. Tokrat je s tremi zmagami blestela mlada Gaja Paradiž in Mučanke učvrstila na 2. mestu lestvice.

Tretje mesto še vedno zasedajo igralke iz Vrtojbe, na četrto mesto pa so se prebile igralke iz NTK Logatec, ki so s 5:3 premagale Ljubljančanke iz NTD Kajuh Slovan. Po 10-mesečnem premoru se je v ring vrnila Špela Polončič, ki je pokazala, da še vedno premore ogromno znanja in zabeležila 3 zmage – za zmago nad Nino Zupančič je potrebovala pet nizov. Če bo Polončičeva odigrala celotni spomladanski del prvenstva, utegne svojo ekipo še rešiti pred sicer gotovim izpadom. Sezono so igralke s Kodeljevega pričele z 8 zaporednimi porazi. Ljubljanski dvoboj med ekipama NTK Ilirija in NTK Vesna je pripadel slednji in sicer je bilo gladkih 5:0.

Rezultati, lestvice in statistike
1. SNTL moški
1. SNTL ženske