Mariborčani zabeležili prvo pomembno zmago v 1. SNTL

T.S., 14.11.2012
SNTL, Vse novice

Danes je bila predčasno odigrana tekma 4. krog 1. SNTL med branilci naslova iz Maribora in domačini iz Novega mesta. Dvoboj neporaženih ekip je pripadel favoriziranim Štajercem, ki se bodo po vsej verjetnosti do 9. kroga zgolj pripravljali na gostujoči derbi z ekipo Kema I, ki bo bržkone odločil tudi o letošnjem naslovu državnega prvaka.

Domačinom ni uspelo presenečenje

Dvoboj med domačo ekipo NTK Krka I in gostujočo iz Maribora ŽNTK Zavarovalnica Maribor se je končal s pričakovano zmago gostov, ki so slavili z rezultatom 5:2.

Domačini so sicer nekoliko spremenili taktiko ter Uroša Slatinška postavili na drugačno pozicijo, vendar so bili Štajerci predobri za Nevena Karkovića in Tilna Novaka. Slatinšek je sicer oba svoja dvoboja proti Zvonku Plohlu in Gregorju Komacu dobil, to pa je bilo tudi vse, s čimer se lahko Novomeščani pohvalijo. Poleg Zvonka in Gregorja je Novaka premagal še Gregor Zafoštnik, poleg tega pa sta Plohl in Zafoštnik premagala še Karkovića.

Za Krko I je to prvi letošnji poraz, vseeno pa se zdi, da bodo glavni kandidati za osvojitev 3. mesta. Njihov prvi igralec Slatinšek je letos še brez posamičnega poraza.

Mariborčani so sicer v 2. krogu 1. SNTL preživeli srhljivko proti NTK Iliriji, ki je proti njim že vodila s 4:2, Roudi pa je imel na voljo zaključne žogice za zmago, vendar so se od takrat uspeli pobrati in sedaj odločno korakajo proti zadnjemu krogu jesenskega dela 1. SNTL, ko se bodo na gostovanju pomerili s svojimi rivali iz preteklih sezon, igralci NTK Kema I. Derbi bo na sporedu 22. decembra.

Predčasno odigrana tekma 4. kroga 1. SNTL:

NTK Krka I – ŽNTK Zavarovalnica Maribor 2:5
Slatinšek, U. 2; Plohl 2, Zafoštnik 2, Komac 1

Foto: zntk-maribor.si